Bento – Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, a închis din prima zi plasamentul privat pentru acțiunile sale, atrăgând 5,6 milioane de lei de la investitori, capital care va alimenta dezvoltarea accelerată a companiei. Ca urmare a suprasubscrierii ofertei inițiale cu peste 120%, oferta a fost suplimentată de la 400.000 de acțiuni până la aproape 900.000 de acțiuni, sumele totale subscrise depășind 13 milioane de lei.
Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare, produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.
Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.
Detalii AICI
„Ziua de azi marchează un capitol important în istoria companiei noastre și le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată. Când am pornit la drum împreună cu Radu acum aproximativ 17 ani, tot ce ne doream era să ne urmărim pasiunea pentru IT și să dezvoltăm aplicații software care să îmbunătățească viața clienților noștri. Astăzi, Bento este o companie cu peste 70 de angajați, cu o expertiză substanțială în dezvoltarea și implementarea de software și integrarea sistemelor IT, cu propria proprietate intelectuală, colaborând cu organizații de toate dimensiunile din România, Elveția și SUA.
Accesul la piața de capital ne oferă oportunitatea de a accelera dezvoltarea companiei și de a ne extinde și mai mult prezența la nivel internațional. Pe termen mediu și lung avem în vedere consolidarea produselor software proprii, precum Bento Field Service Management sau Bento Mobile Device Management și punerea la punct a unor noi canale de marketing și vânzări dedicate promovării și contractării de proiecte aferente acestor produse la nivel global”, spune Vlad Bodea, co-fondator și membru în Consiliul de Administrație al Bento.
CITEȘTE ȘI IQ DIGITAL. Zeci de specialiști în digitalizare își oferă expertiza, gratuit, pentru IMM-urile din România. Cine e în spatele inițiativei lansate azi și ce va urma? Compania are în acest moment peste 70 de angajați.
În cadrul plasamentului privat, care a avut loc pe 25 noiembrie, au participat peste 100 de investitori, iar prețul pe acțiune a fost de 14 lei. Acțiunile companiei urmează să fie listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București la începutul anului viitor.
„Bento este o companie care s-a dezvoltat organic, iar în ultimii ani a înregistrat rezultate financiare semnificative pe fondul unor procese de optimizare a activității, dar și datorită creșterii accelerate a pieței de IT&C și Software atât la nivel național, cât și internațional”, a declarat Radu Scarlat, Președinte Consiliu de Administrație al Bento.
Compania este administrată de un Consiliu de Administrație, format din trei membri aleși cu un mandat de doi ani: Radu Scarlat (președinte), Vlad Bodea (membru) și Claudiu Negrișan, (membru ne-executiv).
Infuzia de capital obținută în urma plasamentului privat va fi utilizată pentru accelerarea dezvoltării companiei pe verticală, cât și pe orizontală, prin extinderea portofoliului de clienți și consolidarea produselor proprii. De asemenea, Bento are în plan dezvoltarea canalelor de vânzare și marketing pentru promovarea acestor produse software în regiunea Europei de Est și Balcani prin stabilirea de parteneriate cu companii locale din piețele țintă.
În 2020, Bento a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei și un profit net de 1,9 milioane de lei. În primele șase luni din 2021, Bento a raportat venituri de 12,6 milioane de lei, o creștere record de 99% față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania estimează o cifră de afaceri de 26,3 milioane de lei pentru întreg anul 2021 și un profit net de 4,6 milioane de lei.