Arobs Systems a depus singura ofertă pentru noul sistem informatic al Casei de Pensii Publice. Bugetul licitației depășește 110 milioane lei

Arobs Systems a depus singura ofertă pentru noul sistem informatic al Casei de Pensii Publice. Bugetul licitației depășește 110 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 sep 2024

Asocierea Arobs Systems (lider) și Wing Leading Edge a depus singura ofertă în cadrul unei licitații a Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) pentru achiziționarea de servicii necesare dezvoltării și implementării noului sistem informatic integrat al instituției. Contractul va avea o durată de 17 luni de la data atriburii și a fost estimat la 110,32 milioane de lei, fără TVA.

Prin achiziția noului sistem informatic va fi creată la nivelul CNPP o infrastructură tehnologică modernă și eficientă, esențială pentru îmbunătățirea serviciilor oferite și optimizarea proceselor interne. 

Urmărește-ne și pe Google News

Finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență și din bugetul asigurărilor sociale de stat, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Proiectul vizează modernizarea actualului sistem informatic din punct de vedere arhitectural și structural, transformarea acestuia într-un sistem complet integrat și care va avea noi componente funcționale.

Thomson Reuters cumpără un startup de inteligență artificială juridică CITEȘTE ȘI Thomson Reuters cumpără un startup de inteligență artificială juridică

"Având în vedere rezultatele analizei situației actuale și a deficiențelor identificate, precum și obiectivele enunțate în cadrul PNRR, au fost formulate următoarele obiective specifice pentru proiectul propus:

- Realizarea unui nou sistem informatic integrat al Casei Naționale de Pensii Publice care să asigure digitalizarea internă a instituției, furnizarea de servicii publice personalizate, susținerea procesului guvernamental de luare a deciziilor, în condiții de asigurare a interoperabilității și securității cibernetice, în conformitate cu cerințele directivelor europene aplicabile;

- Crearea infrastructurii hardware necesare pentru asigurarea funcționării, în condiții optime, a sistemului informatic integrat propus spre realizare", scrie într-un comunicat al instituției.

AROBS Systems a fost înființată în anul 2022 și este controlată de Voicu Oprean - 66,198%. Compania furnizează servicii hardware și software, precum și a produse software pentru autoritățile contractante din sectorul public. În 2023, afacerile societății au atins 33,82 milioane de lei, de la 1,16 milioane de lei în 2022.

Cu sediul în București, Wing Leading Edge desfășoară activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client) și a consemnat în 2023 un business de 27,65 milioane de lei (24,75 milioane de lei în 2022). Compania este controlată integral de Cristian Ioan Gilmeanu.

Cele două companii au mai câștigat un contract în urma unei licitații CNPP pentru servicii de asistență tehnică, mentenanță corectivă și evolutivă necesare sistemului informatic integrat al instituției. Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa națională de pensii publice
cnpp
licitatie
sistem informatic
arobs