Acțiunile americane au început săptămâna în scădere, în timp ce randamentele obligațiunilor au continuat să crească, în contextul în care investitorii își îndreaptă atenția spre inflația ridicată și impactul înăspririi politicilor monetare. Cotațiile petrolului și-au reluat declinul, referința Brent închizând tranzacțiile sub pragul de 100 dolari/baril.
Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.
Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI
Randamentul obligațiunilor pe 10 ani a depășit 2,75% pentru prima dată din martie 2019, în contextul în care Rezerva Federală (Fed) a semnalat că va opera majorări rapide ale ratelor dobânzii, prercum și accelerarea restrângerii bilanțului, pentru a reduce presiunile asupra prețurilor, potrivit Bloomberg.
Indicele Dow Jones s-a depreciat cu 1,2%, S&P 500 a coborât cu 1,7%, iar Nasdaq Composite cu 2,2%, tras în jos de companiile din tehnologie.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva problemeAcțiunile UiPath au avut o evoluție contrară și au închis sesiunea bursieră cu un câștig de 1,45%, la 20,23 dolari, inversând declinul din prima parte a zilei. Titlurile companiei au coborât până la 18,90 dolari pe parcursul tranzacțiilor, un nou minim de la listarea din aprilie anul trecut.
Petrolul și-a reluat declinul de săptămâna trecută, pe fondul estimărilor privind scăderea cererii din partea Chinei, care se confruntă cu creșterea numărului de infecții cu Covid-19 și a impus noi restricții de activitate.
Referința globală Brent a închis tranzacțiile în scădere cu 4,2%, la 98,48 dolari/baril, cel mai redus nivel de la jumătatea lunii martie. Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 4%, până la 94,29 dolari/baril.