Visa a prevenit tranzacții frauduloase în valoare de 40 de miliarde de dolari în 2023

Visa a prevenit tranzacții frauduloase în valoare de 40 de miliarde de dolari în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2024

Visa a prevenit anul trecut 80 de milioane de tranzacții frauduloase, în valoare de 40 de miliarde de dolari, la nivel global, datorită investițiilor în tehnologie, inclusiv în inteligența artificială (AI), a declarat un director de rang înalt al companiei, citat de Reuters.

”În 2025, criminalitatea cibernetică va costa întreaga lume 10.500 miliarde de dolari. Dacă acesta ar fi produsul intern brut al unei națiuni, aceasta s-ar clasa drept a treia cea mai mare economie din lume”, a declarat Charles Lobo, director regional de risc pentru Visa în Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFICE Revigorare serioasă a creditului pentru firme și a ipotecarelor: cea mai bună lună din ultimii aproape 2 ani CITEȘTE ȘI GRAFICE Revigorare serioasă a creditului pentru firme și a ipotecarelor: cea mai bună lună din ultimii aproape 2 ani
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acest lucru vine pe măsură ce sofisticarea înșelătoriilor evoluează, infractorii folosind noi abordări pentru a păcăli consumatorii și companiile, într-o lume aflată în evoluție digitală, scrie News.ro.

La nivel mondial, cel mai mare procesator de plăți din lume a investit peste 10 miliarde de dolari în ultimii cinci ani în tehnologie, inclusiv 500 de milioane de dolari în infrastructura AI și de date pentru a proteja clienții și clienții împotriva activităților frauduloase.

"Doar în ultimul an, cum ne-au avantajat acele investiții? Am blocat tranzacții frauduloase în valoare de 40 de miliarde de dolari. Sunt 80 de milioane de tranzacții împiedicate", a declarat Lobo pentru Reuters, pe marginea unei conferințe privind securitatea plăților Visa din Johannesburg, Africa de Sud. .

”Acum, în ciuda acestui fapt, încă se întâmplă multe lucruri rele”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
tranzactii frauduloase