Sergiu Manea, BCR, despre boicotarea băncii: Conversațiile cu companiile de stat au fost civilizate; îndemnul a fost unul la calm

Sergiu Manea, BCR, despre boicotarea băncii: Conversațiile cu companiile de stat au fost civilizate; îndemnul a fost unul la calm
scris 28 feb 2023

Banca Comercială Română a avut conversații foarte civilizate cu companiile de stat, iar îndemnul conducerii clasei politice a fost unul la calm și raționalitate și asta am experimentat, a explicat președintele executiv al BCR, Sergiu Manea, într-o conferință de presă, întrebat despre reacția emoțională la votul exprimat de Austria în cadrul Consiliului JAI pe tema aderării României la Spațiul Schengen.

"Toate conversațiile noastre pe care le-am avut cu companiile de stat au fost foarte, foarte civilizate și s-au ancorat pe gradul lor de satisfacție în serviciul pe care-l oferim, în calitatea consilierii pe care o oferim. Rugămintea noastră a fost ca orice decizie pe care o companie sau alta o va lua să țină seama de interesul acelei companii pe termen mediu și lung, respectiv de sustenabilitatea relației și de construcția unui parteneriat cu banca respectivă. Așa cum întreaga verticală executivă a statului român a spus-o, cu excepția pe care ați invocat-o, aici mă refer la președinții celor două partide politice, mă refer la Palatul Cotroceni, îndemnul a fost unul la calm și raționalitate și pot să vă spun că asta am experimentat", a declarat Sergiu Manea, întrebat dacă banca a pierdut clienți, companii de stat, după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că unele companii din subordinea Ministerului Transporturilor și-au anunțat intenția de a-și muta conturile de la băncile austriece la CEC.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO La 75 de ani, Arnold Schwarzenegger va juca în premieră într-un serial, pentru Netflix CITEȘTE ȘI VIDEO La 75 de ani, Arnold Schwarzenegger va juca în premieră într-un serial, pentru Netflix

Sergiu Manea a spus că în acea perioadă s-a mutat la sucursala din Oradea pentru că a vrut "să vadă pulsul pentru că era foarte, foarte multă emoție".

De asemenea, Dana Dima, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR, a afirmat că în perioada menționată banca a înregistrat o creștere a numărului de clienți, atât persoane fizice, cât și companii.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Sorin Grindeanu a anunțat că atât Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cât și alte companii din subordinea Ministerului Transporturilor și-au anunțat intenția de a-și muta conturile de la băncile austriece la CEC, pentru că au găsit condiții mai bune, arată Agerpres.

"Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și-a anunțat o anumită intenție de o a face și știu că vor face, mi-au spus și mie. Și nu doar CNAIR. Am fost anunțat că și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de Aeroportul din București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. O explicație cât se poate de simplă", a spus Grindeanu la recepția lucrărilor la stația de metrou Tudor Arghezi.

El a subliniat că această mutare nu se va întâmpla rapid, dar companiile care aveau conturi la băncile austriece au anunțat că vor face toate diligențele în acest sens.

"Am fost anunțat ca ministru. Și nu doar CNAIR. V-am spus, și CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ține de CFR, și Administrația Porturilor Constanța și Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunțat că vor face toate diligențele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toți au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având și condiții mai bune", a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece.

O serie de companii și-au anunțat în acele zile intenția de a-și muta conturile de la băncile austriece, în urma votului negativ dat de Austria în privința aderării României la spațiul Schengen. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
sergiu manea