Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea a organizat primul eveniment care a marcat constituirea Consiliului Consultativ al FSE, o nouă structură menită să faciliteze dialogul și colaborarea dintre mediul academic și cel de afaceri. Scopul acestei inițiative este de a sprijini tranziția absolvenților către piața muncii și de a contribui la dezvoltarea economiei locale.
În cadrul evenimentului „Colaborarea Facultății de Științe Economice cu mediul de afaceri: Provocări și oportunități pentru piața muncii”, discuțiile au evidențiat necesitatea unei colaborări dinamice între universitate și mediul privat. Scopul acestei colaborări este de a ajusta programele educaționale în funcție de cerințele pieței și de a sprijini integrarea absolvenților în câmpul muncii. Decanul FSE, prof. univ. dr. habil. Claudia-Diana Sabău-Popa, a accentuat că implicarea activă a mediului de afaceri în acest consiliu va ajuta facultatea să se alinieze cerințelor actuale și viitoare ale pieței.
„Participarea activă a reprezentanților din mediul de afaceri este esențială pentru succesul acestui dialog, care va contribui atât la adaptarea ofertei educaționale a facultății la cerințele angajatorilor, cât și la creșterea gradului de angajabilitate al absolvenților Universității din Oradea. Discuțiile au fost extrem de vii, iar contribuțiile participanților au fost excepționale. Au fost analizate numeroase idei și exemple de bune practici; s-a discutat despre nevoile firmelor, așteptările lor de la studenți și absolvenți și experiențele de până acum. Membrii Consiliului Consultativ au fost unanim de acord că este nevoie de o legătură din ce în ce mai strânsă cu facultatea, cu conducerea acesteia, cu cadrele didactice și cu studenții. Cu toții au arătat o disponibilitate extrem de mare pentru a contribui la o pregătire de excepție a viitorilor specialiști care își vor aduce contribuția remarcabilă la dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri”, a declarat prof. univ. dr. habil. Claudia-Diana Sabău-Popa, decanul Facultății de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ca urmare a invitației primite din partea reprezentanților facultății, în Consiliul Consultativ au ales să facă parte companii de renume din industria națională și locală, cuprinzând toate ariile cheie pentru care universitatea pregătește viitori specialiști economici. De la industria bancară, reprezentată de bănci comerciale și fintech, industria IT, consultanță fiscală și contabilitate, turism și servicii, până la multinaționale de producție și reprezentanți ai asociației firmelor bihorene. Printre companiile prezente a fost și 123Credit.ro, brokerul 100% digital unde doritorii de credite își pot verifica eligibilitatea pentru credite și aplica online de la majoritatea instituțiilor financiare din România, având parte de un proces simplificat și 100% transparent.
Membrii Consiliului Consultativ au analizat provocările emergente din piața muncii, oportunități de colaborare în domeniile educației, cercetării și inovării, precum și inițiative de parteneriat pentru stagii de practică și mentorat. Consensul general a fost că o cooperare solidă între facultate și sectorul privat este esențială pentru a pregăti absolvenți capabili să răspundă cerințelor dinamice ale economiei moderne.
„Inițiativa Facultății de Științe Economice din cadrul Universității din Oradea este pe cât de lăudabilă, pe atât de necesară, într-o economie cu o dinamică atât de rapidă, grație noilor inovații tehnologice și a ecosistemelor economice nou-create. Suntem onorați că aria de expertiză în fintech și consultanță/brokeraj bancar este reprezentată de 123Credit.ro. Vom contribui cu toată energia și resursele pe care le avem la dispoziție pentru succesul acestei inițiative. Avem nevoie mai mult ca niciodată de specialiști în economie bine pregătiți, care să aducă valoare societății din care fac parte, iar această colaborare între mediul academic și cel de business reprezintă un vehicul practic ideal în formarea și, ulterior, integrarea cu succes a noilor absolvenți în piața muncii”, a declarat Ionuț Verzea, directorul rețelei naționale de specialiști în creditare al 123Credit.ro, companie membră a Consiliului Consultativ.
Întâlnirile dintre reprezentanții Facultății de Științe Economice, Universitatea din Oradea și cei ai mediului de afaceri vor avea un caracter regulat.
Articol susținut de 123credit.ro