Profiturile băncilor din SUA au crescut cu peste 29% în primul trimestru din 2021

Profiturile băncilor din SUA au crescut cu peste 29% în primul trimestru din 2021
scris 27 mai 2021

Profiturile băncilor din SUA au crescut cu 29,1% în primul trimestru din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, după ce creditorii și-au ajustat în jos așteptările pentru viitoarele pierderi din împrumuturi, transmite Reuters.

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din SUA (FDIC) a informat că industria bancară americană a înregistrat în primele trei luni din acest an profituri de 76,8 miliarde de dolari, în creștere față de 58,3 miliarde de dolari în primul trimestru din 2020 și față de 17,3 miliarde de dolari în perioada octombrie-decembrie 2020, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari

Trei sferturi din toate băncile, sau 74,8%, au raportat profituri trimestriale nete mai ridicate în primul trimestru din 2021, comparativ cu primele trei luni din 2020, iar ponderea instituțiilor neprofitabile a scăzut de la 7,4% în urmă cu un an la 3,9%.

Președintele FDIC, Jelena McWilliams, susține că datele arată că, în pofida dificultăților continue, "industria bancară rămâne rezilientă".

"Nivelul solid al capitalului și al lichidității sprijină necesitățile de creditare și ajută la protecția față de potențialele pierderi", a adăugat ea.

Datele arată de asemenea că depozitele au crescut cu 635,2 miliarde de dolari, sau 3,6%, față de trimestrul precedent, la 18.500 miliarde de dolari.

"Am înregistrat rate record de economisire de la începutul pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar această majorare a nivelului depozitelor nu este permanentă. În condițiile redresării economiei, consumatorii și oamenii de afaceri încep din nou să cheltuie, deci vom vedea o moderare semnificativă a creșterii nivelului depozitelor", le-a spus jurnaliștilor un oficial al FDIC.

Activele totale au crescut cu 680,9 miliarde de dolari, sau 3,1%, față de trimestrul precedent, la 22.600 miliarde de dolari.

S-au deschis trei noi bănci, 25 de instituții au fuzionat în primul trimestru din 2021, și nicio bancă nu a dat faliment, conform datelor FDIC.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
sua