Planul Raiffeisen de a-și repatria banii din Rusia a trecut de primul obstacol

Planul Raiffeisen de a-și repatria banii din Rusia a trecut de primul obstacol
scris 27 mar 2024

Prima parte a unui șir complex de tranzacții, care vizează repatrierea capitalului pe care banca austriacă Raiffeisen Bank International AG îl are blocat în Rusia, a început miercuri odată cu transferul acțiunilor deținute de oligarhul rus Oleg Deripaska la o companie austriacă de construcții, transmite Bloomberg.

Într-un comunicat de presă publicat miercuri, firma Strabag SE a informat că a fost notificată de oligarhul rus Oleg Deripaska de faptul că acesta și-a transferat participația de 24,1% pe care el o deținea la Strabag, un pachet de acțiuni care era înghețat conform sancțiunilor europene, către compania rusească Iliadis JSC. Dacă tranzacția propusă va clarifica îngrijorările exprimate de autoritățile americane privind respectarea regimului sancțiunilor, subsidiara din Rusia a Raiffeisen va prelua ulterior acțiunile Strabag de la compania rusească Iliadis, pentru ca apoi să le transfere băncii mamă din Austria sub formă de dividende, scrie Agerpres

Urmărește-ne și pe Google News
Localnicii dintr-un sat din Argeș au aflat că ”se va da pământ gratuit” și au început deja să își împartă terenul statului. Prefectul a intervenit CITEȘTE ȘI Localnicii dintr-un sat din Argeș au aflat că ”se va da pământ gratuit” și au început deja să își împartă terenul statului. Prefectul a intervenit

Autoritățile americane au avertizat banca austriacă Raiffeisen că încălcarea sancțiunilor impuse după invadarea Ucrainei de către Rusia riscă să ducă la aplicarea de amenzi. În replică, Raiffeisen Bank International susține că tranzacția, care vizează preluarea unei participații la compania austriacă de construcții Strabag de la Oleg Deripaska, respectă sancțiunile occidentale impuse Rusiei, pentru că nu este vorba de o tranzacție încheiată în mod direct cu Deripaska. Totuși, Raiffeisen a subliniat că nu va continua cu o tranzacție care ar încălca sancțiunile sau ar expune RBI riscului de a fi sancționată de autoritățile americane.

În comunicatul de presă publicat miercuri, Strabag a spus că firma nu este în măsură să evalueze dacă tranzacția dintre Deripaska și Iliadis respectă regimul sancțiunilor, și în consecință pleacă de la presupunerea că acțiunile sunt înghețate.

La rândul său, Raiffeisen continuă să lucreze la tranzacția care vizează acțiunile Strabag, pe care anterior intenționa să o încheie până la finele lunii martie, și va oferi noi informații la AGA din 4 aprilie, a precizat un purtător de cuvânt.

Raiffeisen Bank International (RBI) acoperă 12 piețe din regiune. Aproape 45.000 de angajați deservesc 18,6 milioane de clienți prin aproximativ 1.500 de puncte de lucru, majoritatea fiind situate în ECE. Acțiunile RBI sunt listate la Bursa din Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
rusia