Wall Street deschide în scădere, alimentând temerile. ”Este dureros.”

Wall Street deschide în scădere, alimentând temerile. ”Este dureros.”

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

Wall Street a deschis în scădere, în condițiile unor vânzări agresive pe marile burse ale lumii, indicele S&P 500 pornind cu o cădere de 4,1%, iar Nasdaq Composite, de 6,3%.

Acțiunile americane au scăzut drastic, în contextul unor vânzări acentuate ale burselor la nivel global, din cauza temerilor de recesiune în SUA, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE După o ofertă publică de aproape 20 milioane lei, JT Grup Oil vine la bursă pe 6 august CITEȘTE ȘI CONFIRMARE După o ofertă publică de aproape 20 milioane lei, JT Grup Oil vine la bursă pe 6 august
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 1.031 de puncte, sau cu 2,6%.

În Japonia, indicele Nikkei 225 a scăzut cu 12%, în cea mai proastă zi de la prăbușirea din Lunea Neagră produsă în 1987 pe Wall Street.

Temerile de recesiune din SUA au fost principala cauză pentru prăbușirea pieței globale, după raportul dezamăgitor referitor evoluția pieței muncii în iulie, publicat vineri.

Investitorii sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că Rezerva Federală este în urmă cu reducerea ratelor dobânzilor pentru a stimula o economie care ăncetinește, banca centrală alegând în schimb să mențină dobânzile la cel mai ridicat din ultimele două decenii, săptămâna trecută.

Acțiunile Wizz Air se prăbușesc cu cea mai mare pierdere de după pandemie, prognoză sumbră CITEȘTE ȘI Acțiunile Wizz Air se prăbușesc cu cea mai mare pierdere de după pandemie, prognoză sumbră

Există, de asemenea, o vânzare de acțiuni ale companiilor din sectorul inteligenței artificiale, cândva fierbinte. Acțiunile de tehnologie au luni printre cele mai slabe performanțe:

Acțiunile Nvidia au scăzut luni cu mai mult de 7%, după ce a intrat în sesiune deja cu mai mult de 23% sub maximul lor recent.

Titlurile Apple au scăzut cu aproape 5% după ce Berkshire Hathaway, conglomeratul lui Warren Buffett, și-a redus la jumătate participația la producătorul de iPhone.

Acțiunile Tesla au pierdut 10%, iar Broadcom și Super Micro Computer au scăzut cu 7%, respectiv 12%.

OMV Petrom a afișat un profit net aproape triplu în S1 2024. Cel din exploatare a scăzut cu 15%. Care este explicația CITEȘTE ȘI OMV Petrom a afișat un profit net aproape triplu în S1 2024. Cel din exploatare a scăzut cu 15%. Care este explicația

În Asia, peste noapte, acțiunile japoneze au confirmat o piață urs, deoarece investitorii din regiunea Asia-Pacific au avut prima șansă de a reacționa la cifrele slabe privind locurile de muncă din SUA, de vineri.

Pierderea de 12,4% a indicelui Nikkei – care a închis la 31.458,42 – a fost cea mai proastă zi pentru indice de la ”Lunea Neagră” din 1987, care a lovit Wall Street.

Pierderea de 4.451,28 puncte a indicelui a fost, de asemenea, cea mai mare scădere din punctul de vedere al punctelor din întreaga sa istorie.

Visual Fan, companie care a anunțat livrarea unei centrale fotovoltaice pentru Atoliv România, vine cu dividende pentru acționari CITEȘTE ȘI Visual Fan, companie care a anunțat livrarea unei centrale fotovoltaice pentru Atoliv România, vine cu dividende pentru acționari

Indicele Dow Jones a pierdut peste 22% într-o singură zi în Lunea Neagră (Black Monday).

Alte piețe globale au fost, de asemenea, puternic afectate: Randamentele Trezoreriei americane s-au prăbușit din cauza temerilor de recesiune și pe măsură ce investitorii au investit în obligațiuni pentru un refugiu global sigur.

Prețurile obligațiunilor se mișcă invers randamentelor. Obligațiunile de referință pe 10 ani a avut luni un randament de 3,7%.

Bitcoin a scăzut de la aproape 62.000 dolari vineri la aproximativ 52.000 dolari luni.

Romgaz și-a majorat producția de gaze cu peste 4%. Cea de energie a scăzut cu mai mult de 9% CITEȘTE ȘI Romgaz și-a majorat producția de gaze cu peste 4%. Cea de energie a scăzut cu mai mult de 9%

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 3%. Indicele de volatilitate CBOE s-a tranzacționat ultima dată la 46, după ce a ajuns până la 53, cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei din 2020.

Banca Japoniei a majorat ratele dobânzilor săptămâna trecută, iar valoarea yenului crește față de dolarul american, punând capăt practicii de a împrumuta în valută ieftină pentru a cumpăra alte active globale.

”Este dureros”, a spus Victoria Greene, director de investiții la G Squared Private Wealth, pentru CNBC.

În condițiile unor vânzări agresive pe marile burse ale lumii, și la BVB am avut la debutul sesiunii bursiere cea mai importantă depreciere din ultimii 2 ani și jumătate.

VEZI AICI FOTO

Bursa românească se cutremură la unda de șoc ce vine dinspre piețele externe. După un recul important al piețelor asiatice cu un +2,28% pentru indicele Nikkei 225 de la Tokyo, o cădere de 13,00% a indicelui Shanghai Composite și un +13,46% pentru indicele Hang Seng din Hong Kong, și sesiunea europeană are o deschidere de un „roșu” intens.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica (h2o)
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica