Tranzacție - Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, cumpără acțiuni la Medicales, inclusiv cu finanțare PNRR

Tranzacție - Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, cumpără acțiuni la Medicales, inclusiv cu finanțare PNRR
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 10 aug 2023

Grupul Accession Capital Partners (ACP), care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri precum Euroins, Amethyst și Carpatina și care a lansat în urmă cu un an, cum a anunțat în premieră Profit.ro, un nou fond de investiții, specializat pe facilitarea de împrumuturi companiilor mijlocii din Europa Centrală și de Est, inclusiv pentru România, cumpără un pachet de acțiuni la furnizorul de servicii de imagistică Medicales, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții fondului de investiții.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

La acest moment, tranzacția nu este încă finalizată, fiind realizată prin ultimul fond, V, lansat de companie.

Urmărește-ne și pe Google News

Recent, ACP a fost implicat și în tranzacția Clarfon, anunțată de Profit.ro.

"În câteva săptămâni, probabil, dacă toate lucrurile merg bine, tranzacția va fi finalizată. Este și cu finanțare PNRR. Fondul 5 are investitori inclusiv Guvernul prin intermediul Recovery Equity Fund", a declarat pentru Profit.ro Claudiu Corcodel, Partner Head of Romania ACP.

Pe piață din 2011, Medicales are la acest moment 5 clinici, toate în capitală.

Controlată de familia Monica și Iulian Popescu, rețeaua a avut anul trecut afaceri de circa 14 milioane lei și un profit net de aproximativ 302.000 lei, cu 26 de angajați.

În urmă cu un an, Profit.ro anunța că ACP are, momentan, la dispoziție 90 de milioane de euro, vizând însă să ajungă la un capital de 150-200 de milioane de euro, și vrea să realizeze circa 20 -25 de tranzacții, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani

Grupul ACP, bazat în Viena, este prezent în regiune de 20 de ani și în România din 2007. Este printre primele fonduri de strategii multiple din regiune, în contextul în care piața este dominată de fondurile de tip private equity.

În România, ACP a furnizat capital de extindere companiei Amethyst pentru dezvoltarea unei rețele de 20 de centre de radioterapie, a asistat Carpatina în achiziția Herculane Water și a finanțat dezvoltarea fabricii Pet Star Holding din Slobozia, cel mai mare producător de preforme PET din zona Balcanilor. Fondul de investiții sprijină financiar și expansiunea companiei de asigurări Euroins din Bulgaria.

Grupul a investit, prin 4 fonduri, peste 800 de milioane de euro în 57 de afaceri din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
accesion capital partners
acp
ciprian nicolae