Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Bittnet Systems S.A., controlat de frații Logofătu, alături de Cătălin-Cristian Georgescu și Constantin-Adrian Savu, preiau compania Dataware Consulting S.R.L.
Valoarea tranzacției este estimată la 18,6 milioane de lei, suma urmând să fie plătită parțial în numerar – 13,6 milioane de lei, de către Dendrio, în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Având în vedere că valoarea tranzacției include și acțiuni BNET, participația de 70% din capitalul social și drepturile de vot ale Dataware achiziționată de Bittnet Group, va fi împărțită proporțional între Bittnet Group (19%) și Dendrio (51%). Restul de 30% din Dataware va rămâne în proprietatea fondatorilor companiei, care vor primi suplimentar și o sumă variabilă, reprezentând 30% din profitul net al Dataware pentru anul 2022.
Tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței, iar în măsura în care va fi finalizată, Dataware se va alătura business-group-ul „Cloud & Infrastructure" din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group și va fi integrată în perimetrul de consolidare financiară al Dendrio Solutions, companie care reunește activitățile de integrare IT&C din cadrul grupului.
Dataware este o companie românească de IT&C fondată în anul 2011 în București de către antreprenorii Cătălin Georgescu și Constantin Savu. În prezent, compania implementează servicii și soluții tehnologice, precum rețele de date, storage block & file, storage area network, soluții de recuperare în caz de dezastru și continuarea funcționării afacerii, software forensic și soluții de securitate.
CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Când a impus noua suprataxă, Guvernul ar fi trebuit să știe de multe luni că există riscul ca OMV Petrom să n-o datoreze. Posibile diferențe de interpretare OMV Petrom - ANAF, nu este exclus un litigiuCompania are încheiate parteneriate cu producători importanți din domeniu, precum Fujitsu, Cisco, Brocade și M-Files. Echipa Dataware este formată din aproximativ 40 de angajați și colaboratori.
În 2021, compania a înregistrat venituri totale de 28 milioane de lei și un profit brut de 3,5 milioane de lei. Pentru anul 2022, compania estima că va realiza o cifră de afaceri de 49 milioane de lei, EBITDA de 5,2 milioane de lei și un profit brut de aproximativ 4 milioane de lei.
Recent, Fondul de investiții alternative Agista, care a coooptat nume importante din antreprenoriatul românesc, precum Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, familia Andrea și Ferenc Korponay, Dan Pitic și foști parteneri de afaceri ai lui Dinu Patriciu, a achiziționat un pachet suplimentar de acțiuni, în Bittnet.
Agista are astfel o participației de aproape 7%.