Swiss Capital își reduce până la un nivel nesemnificativ participația la Lion Capital

Swiss Capital își reduce până la un nivel nesemnificativ participația la Lion Capital
scris 22 feb 2024

Fondul Active Plus din zona Swiss Capital, cu o prezență de 5% în fosta SIF Banat-Crișana încă de la începutul deceniului, a înstrăinat cea mai mare parte a acestei dețineri.

Tranzacția cu 25,00 milioane acțiuni Lion Capital (LION), de joia trecută, i-a avut ca vânzători pe cei de la Swiss Capital. Fondul alternativ de investiții Active Plus a vândut la prețul de 2,6000 lei/acțiune, echivalentul a 4,92% din titlurile fostei SIF Banat-Crișana, suma obținută fiind de 65,00 milioane lei, conform analizei Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În urma transferului respectiv din piața deal, fondul administrat de SAI Swiss Capital Asset Management și-a redus participația la un nesemnificativ 0,20% din titluri, față de nivelul anterior când avea 5,12% din acțiuni.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Investiția în Palplast din Basarabia – vârf de lance pentru ca TeraPlast să atace piața din Ucraina. „Alt ordin de mărime!” CITEȘTE ȘI Investiția în Palplast din Basarabia – vârf de lance pentru ca TeraPlast să atace piața din Ucraina. „Alt ordin de mărime!”

Tranzacția respectivă validează Lion Capital, societate condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi, ca un emitent cu o capitalizare de piață de 1,32 miliarde lei (265,18 milioane euro).

Swiss Capital a fost în 10 din cele 12 luni ale anului trecut cel mai activ broker de la BVB, însă, per total, a pierdut întâietatea în fața Băncii Comerciale Române care a avut pachete mari de acțiuni Hidroelectrica (H2O), în calitate de membru al consorțiului de intermediere al ofertei publice primare din vară. Valoarea agregată a tranzacțiilor intermediate de Swiss Capital s-a ridicat la 9,38 miliarde lei (1,88 miliarde euro), reprezentând 18,93% din rulajul de pe bursa românească.

EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova

Cel mai mare acționar de portofoliu al Lion Capital este Infinity Capital Investments (INFINITY), cu o participație de 15,07% din titluri, raportată în prima parte a acestei luni. Acumularea agresivă a pachetelor de către fosta SIF Oltenia s-a realizat în a 2-a jumătate a deceniului trecut, în contextul bătăliei pentru debarcarea fostului președinte Tudor Ciurezu, în care conducerea SIF Banat-Crișana a fost vârf de lance.

SIF Muntenia (SIF4) are 5,07% din acțiunile Lion Capital, societate împreună cu care acționează adesea coordonat. Conducerea SAI Muntenia care administrează acest SIF activează tot în clădirea din strada Rahmaninov, unde se iau deciziile și pentru Lion Capital.

Opus – Chartered Issuances are o deținere apropiată, de 5,08%.

viewscnt
Afla mai multe despre
lion capital
sif muntenia
swiss capital
bogdan dragoi