Sesiune de indecizie pe bursa românească

Sesiune de indecizie pe bursa românească
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 mai 2023

Indicii de la BVB au avut deviații infime față de nivelurile de referință și cele mai tranzacționate acțiuni au consemnat închideri divergente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Bursele lumii își prelungesc mișcările neconcludente într-o perioadă de consolidare marcată de știri contradictorii. Indicele Dow Jones Average Industrrial de la New York Stock Exchange a dat peste bord tot câștigul adus de raportarea privind inflația din ziua precedentă.

Acesta este contextul în care și investitorii activi la Bursa de Valori București arată nehotărâre. La climatul extern se adaugă și comportamentul tradițional pentru etapele de raportări financiare triemstriale ca cea pe care o parcurgem și în care tendința jucătorilor este aceea de a nu imprima o direcție pieței până la sosirea și a ultimelor rezultate ale companiilor listate.

OMV Petrom: Oprirea centralei și rafinăriei de la Brazi, impact de până la 350 milioane lei. Poziția față de suprataxa de solidaritate retrimisă de Iohannis în Parlament CITEȘTE ȘI OMV Petrom: Oprirea centralei și rafinăriei de la Brazi, impact de până la 350 milioane lei. Poziția față de suprataxa de solidaritate retrimisă de Iohannis în Parlament

În ultima sesiune rulajul pieței de acțiuni a fost de 40,31 milioane lei (8,19 milioane euro), foarte apropiat de media anilor trecuți, însă acesta a fost asigurat în proporție de aproape jumătate de transferurile însumând 19,41 milioane lei, pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au coborât cu 0,42%, până la prețul de 19,02 lei/ațiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,46 miliarde lei (2,72 miliarde euro).

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a depreciat cu 0,66%, până la prețul de 12,00 lei/acțiune, în contextul unor schimburi de 2,13 milioane lei. Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 2,0900 lei/acțiune, pe tranzacții de 4,74 milioane lei.

DOCUMENTE Cât are de încasat Hidroelectrica din facturile neemise clienților. Auditor: Compania nu s-a putut baza pe sistemele sale IT în determinarea veniturilor CITEȘTE ȘI DOCUMENTE Cât are de încasat Hidroelectrica din facturile neemise clienților. Auditor: Compania nu s-a putut baza pe sistemele sale IT în determinarea veniturilor

În topul lichidității, au fost „pe verde”, titlurile OMV Petrom (SNP) care au crescut cu 0,45%, până la prețul de 0,4922 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 8,86 milioane lei.

În aceeași notă mixtă a fost și tabloul indicilor: -0,07% pentru indicele compozit BET-XT, -0,36% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 50.759,74 puncte, +0,09% pentru indicele energetic  BET-NG și -0,04% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.176,46 de puncte este în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), așa cum se vede pe graficul atașat.

Sesiune de indecizie pe bursa românească

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea