Sesiune de corecții la bursă

Sesiune de corecții la bursă

Sursa foto: Seemitch | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 iul 2024

Într-o zi în care nicio acțiune nu s-a detașat la capitolul lichiditate, indicele BET s-a retras cu 0,6%.

Un puseu de vânzare s-a antrenat în Europa, unde indicii CAC40 și DAX40 al celor mai importante burse de pe continent, cele de la Paris și Frankfurt, au suferit deprecieri de peste un procent. Este un impuls la care nu a rezistat nici piața de la BVB, care a efectuat o retragere consistentă de pe maximele istorice.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele compozit BET-XT a pierdut 0,48% și indicele reprezentativ BET s-au corectat cu 0,61%, până la nivelul de 18.334,03 de puncte, mișcare fără semnificații tehnice și care lasă trendul ascendent intact, cu maxime și minime din ce în ce mai ridicate, conform teoriei lui Dow, așa cum se vede pe graficul atașat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sesiune de corecții la bursă

Ședința negativă vine pe o lichiditate în scădere, volumul agregat al segmentului acțiuni fiind de 49,33 milioane lei (9,92 milioane euro). Cel mai mare interes, respectiv transferuri pentru fiecare emitent depășind cu puțin pragul de unor schimburi de 7,00 milioane lei, s-a înregistrat pe 2 acțiuni care ambele au avut deprecieri: -0,92%, până la prețul de 32,45 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV) și -1,36%, până la prețul de 0,7610 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP).

 „Hidroelectrica Norvegiei” își ajustează planurile de construcție a centralelor eoliene și solare CITEȘTE ȘI „Hidroelectrica Norvegiei” își ajustează planurile de construcție a centralelor eoliene și solare

Pe contrasens fațâă de restul pieței, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 2,63%, până la prețul de 0,3900 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al segmentului regular, de 5,65 milioane lei, influenând și aprecierea cu 0,92% a indicelui financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 58.713,48 de puncte.

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a suferit un recul de 0,76%, inclusiv sub presiunea declinului de 1,53%, până la prețul de 5,8000 lei/acțiune,a titlurilor Romgaz (SNG), ce au întrunit o activitate de 3,95 milioane lei.

ANAF vine din nou la BVB cu vânzări de acțiuni, pentru a executa silit datornicii. De data asta, doar cu participații mari CITEȘTE ȘI ANAF vine din nou la BVB cu vânzări de acțiuni, pentru a executa silit datornicii. De data asta, doar cu participații mari

La același capitol, titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au corectat cu 0,31%, până la prețul de 127,40 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând tranzacții de 2,70 milioane lei. Pe acest emitent s-a realizat și singurul transfer special din piața deal, cu o valoare de 3,19 milioane lei.

Aflate pe un puternic trend ascendent, titlurile Digi Communications (DIGI) au păstrat suflul pozitiv și au câștigat 0,62%, până la prețul de 65,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,68 milioane lei. Cu un avans modest, de 0,13%, titlurile Electrica (EL) au închis la prețul de 15,78 lei/acțiune o ședință în care au adunat schimburi de 2,22 milioane lei.

Cu puțin sub acest reper, respectiv un rulaj de 2,10 milioane lei, a consemnat pe titlurile Transport Trade Services (TTS), care s-au retras cu 1,18%, până la prețul de 25,20 lei/acțiune. În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 simboluri, din care titlurile Transgaz (TGN) au staționat la prețul de 24,85 lei/acțiune, și alte 2 titluri au suferit deprecieri: -1,13%, până la prețul de 0,8720 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE), și -0,10%, până la prețul de 47,95 lei/acțiune, pentru titlurile Transelectrica (TEL).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
tts
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica