După ce a prins mai multe contracte pentru companii din nordul Europei la începutul acestui an, Șantierul Naval Orșova găsește un client în piața locală.
Societate din portofoliul Transilvania Investments, Șantierul Naval Orșova (SNO) raportează pentru investitorii de pe bursă semnarea unui contract în valoare de 1,55 milioane euro plus TVA cu societatea Black Sea Offshore Centre din România pentru construcția și livrarea unui vas fluvial de tip navă tehnică ponton nepropulsată. Termenul de livrare este pentru luna aprilie a anului viitor.
Compania își găsește, de regulă, clienții în firme vest-europene, în special din Olanda, pentru care vinde vasele neechipate și începutul acestui an a fost foarte bogat din punctul de vedere al contractărilor. Astfel, în ianuarie, Șantierul Naval Orșova, a încheiat un contract în valoare de 4,33 milioane de euro pentru construcția de nave fluviale. Beneficiarul este firma germană GEFO Gesellschaft fur Oeltransporte mbH, iar termenele de livrare sunt pentru 30 septembrie 2022 și, respectiv 30 noiembrie 2022.
CITEȘTE ȘI Insolvența Nemo Express: Curierul are 2.500 de creditori și datorii scadente de 55 milioane de lei. CEC Bank - principalul creditorDe asemenea, în februarie, compania, pe al cărei șantier acum 2 luni s-a produs o explozie urmare a unor acumulări de gaze, a semnat un contract în valoare de 6,33 milioane euro pentru construcția și livrarea de nave fluviale. Beneficiar este compania olandeză Gebr.De Jonge Shipbuilding Services, iar termenele de livrare sunt pentru lunile aprilie și, respectiv, iulie ale anului viitor.
Societatea a încasat un avans, restul de plată fiind la părăsirea Orșova de către respectivele ambarcațiuni.
În ianuarie, compania a raportat un contract de 4,06 milioane euro semnat cu firma olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding, partener și în alte comenzi.
CITEȘTE ȘI VIDEO Acțiunea UiPath ajunge în atenția celebrului realizator TV Jim Cramer, care nu recomandă cumpărarea: „Pierd bani!” Compania a indus un șoc negativ pentru fondul ARK al renumitei Cathie WoodsSunt contracte care ar urma să amelioreze rezultatele financiare ale unei companii care a afișat pierderi la raportările trimestriale din 2022. Șantierul Naval Orșova a venit după primele 9 luni o scădere cu 11,70% a veniturilor totale operaționale, la 44,16 milioane lei, de la 50,01 milioane lei în perioada similară a anului trecut. În același interval, cheltuielile totale operaționale s-au redus cu 7,51%, la 46,88 milioane lei, de la 50,69 milioane lei.
Astfel, și-a adâncit de 4 ori pierderea la 2,32 milioane lei, de la aproximativ 560.000 de lei din primele 3 trimestre din 2021. La S1, rezultatul negativ era de 2,53 milioane lei.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Începutul de decembrie poate să aducă niște fluctuații pentru piața petroluluiLa data de 30 septembrie, activele totale ale companiei erau de 115,99 milioane lei, cu 11,96% mai mari decât de cele de 103,60 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au dublat la 29,39 milioane lei, de la 14,84 milioane lei.
Șantierul Naval Orșova, companie controlată de fonduri alternative de investiții (cea mai mare deținere, marginal sub 50%, o are Transilvania Investments (TRANSI), este listată la cota Bursei de Valori București, unde la ultimul preț de închidere, de 5,90 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 67,39 milioane lei (13,70 milioane euro).