Compania de securitate cibernetică Safetech care a anunțat semnarea unor contracte cu valoare semificativă vine și cu profitabilitate ameliorată după primele 3 trimestre.
SafeTech Innovations (SAFE) a realizat în primele 9 luni din 2023 o cifră de afaceri de 20,09 milioane lei, cu 3,60% mai mică decât cea de 20,84 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, rezultatul net a crescut cu 13,37%, la 5,89 milioane lei, de la 5,20 milioane lei.
Compania a anunțâat recent semnarea unui contract cu o valoare de 4,04 milioane lei (fără TVA). Obiectului contractului îl reprezintă servicii lunare și anuale pentru asigurarea protecției cibernetice si a rezilienței infrastructurii informatice pentru o perioadă de 48 de luni, începând cu 31 octombrie.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În iunie, Safetech a mai semnat o înțelegere ce este în măsură să o apropie de cifra de afaceri bugetată de 58,10 milioane lei pentru anul în curs. Firma ar urma să livreze servicii de securitate cibernetică pentru o perioadă de 3 ani către o companie neafiliată, contra sumei de 2,356 milioane euro (11,67 milioane euro) fără TVA.
La data de 30 septembrie, compania de securitate cibernetică avea active totale de 50,44 milioane lei, în scădere cu 4,54% față de cele de 52,84 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile au fost reduse cu 58,55%, la 4,70 milioane lei, de la 11,34 milioane lei, prin achitarea în primul rând a obligațiilor comerciale.
CITEȘTE ȘI Profitul OMV Petrom s-a redus cu două treimiÎn vară a mai venit și anunțul că SafeTech Innovations a semnat un parteneriat cu Phriendly Pishing, o companie globală specializată în furnizarea de soluții de training de securitate cibernetică și simulare de tip phishing. În urma acestui parteneriat, Safetech Innovations devine distribuitorul în Europa și Marea Britanie al soluțiilor furnizate de Phriendly Phishing.
Valoarea contractului din vară nu numai că este echivalentul a aproape un sfert din veniturile totale de 48,20 milioane lei realizate în anul 2022, dar reprezintă și o sumă egală cu o treime din cifra de afaceri netă de 34,93 milioane lei obținută în același exercițiu financiar.
CITEȘTE ȘI UPDATE Siemens Energy poartă discuții cu guvernul german pentru garanții de stat. Cădere record pe bursăLa jumătatea lunii mai, firma de securitate cibernetică, care îi are ca acțioanri principali pe directorul general Victor Gânsac și pe Paul Rusu, a mai anunțat semnarea unui contract cu o valoare de 790.000 de lei.
Anul trecut, SafeTech Innovations – companie listată în 2021 și promovată la cota pieței reglementate în urmă cu 4 luni – a obținut anul trecut un profit net de 10,50 miloane lei. La ultimul preț de la BVB, de 2,64 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 175,56 milioane lei (35,49 milioane euro).
Secțiune realizată în parteneriat cu ING
Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.
ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.