SafeTech Innovations – afaceri în relativă stagnare și profit net în scădere în 2023. Compania vizează dublarea afacerilor și profit triplu pentru acest an

SafeTech Innovations – afaceri în relativă stagnare și profit net în scădere în 2023. Compania vizează dublarea afacerilor și profit triplu pentru acest an

Victor Gansac, CEO SafeTech Innovations

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 feb 2024

Compania de securitate cibernetică Safetech Compania de securitate cibernetică Safetech care raportează primele venituri în Marea Britanie a consemnat anul trecut declin al afacerilor.

SafeTech Innovations (SAFE) a realizat, la nivel consolidat, în 2023 o cifră de afaceri de 31,12 milioane lei, cu 2,01% mai mică decât cea de 31,76 milioane lei din exercițiul financiar precedent. Șocul este mai mare la nivelul rezultatului net care a coborât cu 36,98%, la 3,80 milioane lei, de la 6,03 milioane lei. La 9 luni, compania afișa un câștig net de 5,89 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

„Prima jumătate a anului 2023 ne-a dat încredere că vom avea un an cel puțin la fel de bun ca și în 2022. Însă, începând cu a doua parte a anului trecut, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, prin apariția mai multor motive de îngrijorare, care au condus la o reducere a solicitărilor pentru servicii și soluții de securitate cibernetică sau stagnare în desfășurarea proiectelor”, explică această dinamică CEO-ul Victor Gânsac în raportarea anuală preliminară. „Printre aceste motive, enumerăm discuțiile purtate pe tot parcursul anului trecut la nivel legislativ cu privire la modificările fiscale, precum și ordonanța referitoare la reducerea cheltuielilor de către instituțiile publice. Aceste elemente au avut un impact direct, dar și indirect asupra veniturilor noastre.”

EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova CITEȘTE ȘI EXCLUSIV maib nu renunță la planul de listare la BVB. Mesajul către România al celei mai mari bănci din Republica Moldova

Compania a raportat și pentru anul trecut obținerea primelor contracte cu o valoare de 150.000 de lire sterline în Marea Britanie, dar afirma că activitatea în această țară este sub nivelul anticipat.

În vară a mai venit și anunțul că SafeTech Innovations a semnat un parteneriat cu Phriendly Pishing, o companie globală specializată în furnizarea de soluții de training de securitate cibernetică și simulare de tip phishing. În urma acestui parteneriat, Safetech Innovations devenea, astfel, distribuitorul în Europa și Marea Britanie al soluțiilor furnizate de Phriendly Phishing. Valoarea contractului din vară nu numai că era echivalentul a aproape un sfert din veniturile totale de 48,20 milioane lei realizate în anul 2022, dar reprezintă și o sumă egală cu o treime din cifra de afaceri netă de 34,93 milioane lei obținută în același exercițiu financiar.

Fără dividende în acest an de la TeraPlast. Este probabilă o majorare de capital CITEȘTE ȘI Fără dividende în acest an de la TeraPlast. Este probabilă o majorare de capital

Compania a anunțat în toamnă semnarea unui contract cu o valoare de 4,04 milioane lei (fără TVA). Obiectului contractului îl reprezintă servicii lunare și anuale pentru asigurarea protecției cibernetice si a rezilienței infrastructurii informatice pentru o perioadă de 48 de luni, începând cu 31 octombrie.

În iunie, Safetech a mai semnat o înțelegere ce este în măsură să o apropie de cifra de afaceri bugetată de 58,10 milioane lei pentru anul în curs. Firma ar urma să livreze servicii de securitate cibernetică pentru o perioadă de 3 ani către o companie neafiliată, contra sumei de 2,356 milioane euro (11,67 milioane euro) fără TVA.

DN Agrar, controlată de familia olandeză de Boer, se împrumută cu 9 milioane de euro de la Exim Banca Românească pentru investiția într-o fermă de vaci CITEȘTE ȘI DN Agrar, controlată de familia olandeză de Boer, se împrumută cu 9 milioane de euro de la Exim Banca Românească pentru investiția într-o fermă de vaci

Sunt contracte care dau optimism companiei pentru anul în curs. Directorul Gânsac avansează o propunere de buget de venituri și cheltuieli potrivit căreia cifra de afaceri ar urma să se ridice, în 2024, la 64,80 milioane lei, mai mult decât dublă față de cea de anul trecut și profitul net ar urma să se ridice la 13,1 milioane lei, de 3,4 ori mai mare decât cel din exercițiul financiar anterior.

La data de 31 decembrie 2023, compania de securitate cibernetică avea active totale la nivel de grup de 55,15 milioane lei, în creștere cu 13,01% față de cele de 48,80 milioane lei de la 1 ianuarie 2023. În aceeași perioadă, datoriile curente au urcat cu 39,16%, la 15,99 milioane lei, de la 11,49 milioane lei și datoriile pe termen lung au avansat cu 0,70%, la 14,43 milioane lei, de la 14,33 milioane lei.

Chimcomplex lansează ofertă de răscumpărare, operațiune ce are potențialul de a depăși 4 milioane de euro CITEȘTE ȘI Chimcomplex lansează ofertă de răscumpărare, operațiune ce are potențialul de a depăși 4 milioane de euro

La jumătatea lunii mai a anului trecut, firma de securitate cibernetică, care îi are ca acționari principali pe directorul general Victor Gânsac și pe Paul Rusu, mai anunțase semnarea unui contract cu o valoare de 790.000 de lei.

SafeTech Innovation s-a listat în 2021 pe piața AeRO și a promovat acum un an la cota pieței reglementate a BVB unde, la ultimul preț de închidere de 2,44 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 162,26 milioane lei (32,65 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
bvb
bursa