Revenirea de marți și miercuri de la BVB este amendată de o sesiune de deprecieri

Revenirea de marți și miercuri de la BVB este amendată de o sesiune de deprecieri

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 aug 2024

Un declin al acțiunilor de pe podium a adus pentru indicele BET un recul de 2 treimi de procent.

Un raliu puternic s-a antrenat pe bursele lumii cu puțin înainte de deschiderea sesiunii de tranzacționare de la New York Stock Exchange. Principalii indici europeni de la Londra, Paris și Frankfurt au închis în teritoriu pozitiv, în timp ce, în SUA, indicii S&P500 și Dow Jones Industrial Average câștigă peste 1 procent, iar indicele Nasdaq100 are un salt mai mare de 3%.

Urmărește-ne și pe Google News

Este o energie la cumpărare la care BVB nu s-a conectat. Indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,65%, până la nivelul de 17.880,22 de puncte. La drept vorbind nici nu au fost ordinele care să susțină piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 37,12 milioane lei (7,46 milioane euro).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Revenirea de marți și miercuri de la BVB este amendată de o sesiune de deprecieri

Peste jumătate din această activitate a fost asigurată de 3 simboluri, care toate au consemnat deprecieri: -1,08%, până la prețul de 27,35 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au cumulat schimburi de 9,75 milioane lei, -0,45%, până la prețul de 0,7740 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), pe transferuri de 9,27 milioane lei, și -1,04%, până la prețul de 5,7000 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au adunat tranzacții de 3,33 milioane.

Visual Fan, companie care a anunțat livrarea unei centrale fotovoltaice pentru Atoliv România, vine cu dividende pentru acționari CITEȘTE ȘI Visual Fan, companie care a anunțat livrarea unei centrale fotovoltaice pentru Atoliv România, vine cu dividende pentru acționari

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au alunecat cu 0,05% sub referință, până la prețul de 0,4044 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,03 milioane lei. Indicele BET-FI în cadrul căreia acest emitent deține ponderea, a câștigat 0,10%, până la nivelul de 58.500,36 de puncte, în timp ce celălalt indice sectorial, BET-NG care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a suferit un recul de 0,52%.

Din componența acestuia, au subperformat pieței, cu un declin de 2,00%, titlurile Electrica (EL), ce au întrunit o activitate de 2,09 milioane lei. Peste acest reper, respectiv transferuri de 2,63 milioane lei, am consemnat pe unitățile de fond ale ETF-ului ce replică indicele BET, administrat de Patria Asset Management și SSIF TradeVille (TVBETETF) care a mers în direcția descendentă a pieței.

În rest, pragul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit doar pe 2 instrumente financiare, respectiv titlurile Hidroelectrica (H2O), care au staționat la prețul de 121,90 lei/acțiune, și titlurile de stat scadente în aprilie 2027 (R2704A).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
omv petrom
bursa
bvb
hidroelectrica
fondul proprietatea