Radu Hanga: Procentual, mult mai mulți dintre investitorii la BVB sunt cu ghete și blugi decât la costum

Radu Hanga: Procentual, mult mai mulți dintre investitorii la BVB sunt cu ghete și blugi decât la costum
scris 12 nov 2024

Bursa de Valori București a ajuns la 210.000 de investitori, dintre care mult mai mulți sunt cu ghete și blugi decât la costum, a afirmat Radu Hanga, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București, în cadrul unui eveniment de specialitate.

"În ultimii 5 ani am crescut. Am avut minimum, cred că la sfârșitul anului 2020, 50.000 de conturi deschise. Ultima raportare de la Fondul de Compensare al Investitorilor 210.000. Presupunerea mea este că de la 50.000 la 210.000, procentual, mult mai mulți dintre investitori sunt cu ghete și blugi decât așa cum suntem noi cu costume. Și asta mă duce cu gândul la faptul că, sigur discutăm despre educație financiară, discutăm despre guvernanță corporativă într-un fel sau altul trebuie să învățăm, de fapt, nu trebuie, că în viață nu trebuie nimic, facem sau nu facem, ar fi bine să reușim să vorbim mai simplu în așa fel încât tinerii și cei care nu sunt îmbrăcați în costume să înțeleagă ce spunem", a declarat Radu Hanga la a X-a ediție a Conferinței Internaționale ISF 2024 - Aderarea României la OECD. Creșterea Calității Guvernanței Corporative și a Serviciilor Financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Medcity începe lucrările la primul Hub Medical dedicat din Timișoara, în clădirea cumpărată de la Folli Follie Group CITEȘTE ȘI FOTO Medcity începe lucrările la primul Hub Medical dedicat din Timișoara, în clădirea cumpărată de la Folli Follie Group

În ceea ce privește ideea că România se află la coada clasamentului din punct de vedere al educației financiare, el a spus că nu este critic, pentru că lucrurile sunt corelate, scrie Agerpres.

"Cred că oamenii, noi ne educăm atunci când avem nevoie să ne educăm. Educația financiară apare odată cu apariția banilor. Adică pe măsură ce crește bunăstarea crește și nevoia de te educa. Cred că nu întâmplător, dacă ne uităm la România, vedem că în ultimii 10 ani, depozitele la bănci, de exemplu, au crescut cam cu 10%/an. Sunt un indicator foarte bun cu privire la bunăstarea care se acumulează în România. Asta ne face să discutăm acum despre educație financiară, pentru că începem să avem bani și începem să avem nevoie să învățăm cum să folosim banii respectivi", a spus Radu Hanga.

El a mai vorbit despre faptul că România se apropie de momentul în care are loc schimbul de generații în rândul antreprenorilor români. În acest context, președintele BVB a subliniat că Bursa pune o soluție sau alternativă pe masa antreprenorilor care se apropie de momentul succesiunii și caută modul de a merge mai departe. 

viewscnt
Afla mai multe despre
radu hanga
bvb