Pentru o zi, investitorii de la BVB au trăit din amintiri

Pentru o zi, investitorii de la BVB au trăit din amintiri

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 iul 2024

Volumele s-au redus drastic în ziua în care s-a împlinit un an de la listarea Hidroelectrica, piața fiind departe de rulajele excepționale de atunci.

Cumpărătorii au trecut în control pe bursele mari ale lumii și au aruncat din nou indicii în zone de maxime. La Paris și Frankfurt aprecierile medii au fost de peste 1 procent, în timp ce la New York Stock Exchange indicele Dow Jones Industrial Average a depășit din nou nivelul de 40.000 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News

Este climatul pozitiv în care la BVB investitorii nu au găsit, totuși, forța să împingă mai sus cotațiile. Indicele compozit BET-XT a câștigat un anemic 0,01% și indicele reprezentativ BET a alunecat cu 0,03% sub referință, până la nivelul de 18.507,05 puncte, unde încă este ancorat în zona valorilor-record.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pentru o zi, investitorii de la BVB au trăit din amintiri

La drept vorbind, nici nu au fost ordinele care să miște piața. Activitatea de tranzacționare pe segmentul acțiuni a fost de numai 36,80 milioane lei (7,40 milioane euro), cu cel mai lichid titlu, cel al Băncii Transilvania (TLV), adunând schimburi de numai 7,04 milioane lei, într-o zi cu stagnare la prețul de 32,70 lei/acțiune.

TABEL Producția de gaze a OMV Petrom a scăzut cu doar 2%, sub rata anuală estimată. Vânzările către terți s-au diminuat considerabil. Avertismentul companiei CITEȘTE ȘI TABEL Producția de gaze a OMV Petrom a scăzut cu doar 2%, sub rata anuală estimată. Vânzările către terți s-au diminuat considerabil. Avertismentul companiei

Bursa românească a consumat povestea locală, cu un eveniment de deschidere în care a fost marcat un an de la listarea Hidroelectrica (H2O). Titlurile producătorului național de energie hidro au cumulat transferuri de 3,30 milioane lei, pe fondul unui avans de 0,16%, până la prețul de 128,90 lei/acțiune. Este ceva departe de rulajul excepțional de 759,71 milioane lei (153,56 milioane euro), care a fost de 21 de ori mai mare decât întreaga activitate de la BVB din această ultima sesiune a săptămânii.

Pe tranzacții de 4,15 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,26%, până la prețul de 0,7700 lei/acțiune, nivel la care capitalizarea bursieră a celei mai mari commpanii petroliere românești se ridică la 47,98 miliarde lei (9,64 miliarde euro). Pe același sector energetic al cărui indice BET-NG a avansat cu 0,08%, titlurile Romgaz (SNG) s-au retras cu 0,17%, până la prețul de 5,8900 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,73 milioane lei.

 „Hidroelectrica Norvegiei” își ajustează planurile de construcție a centralelor eoliene și solare CITEȘTE ȘI „Hidroelectrica Norvegiei” își ajustează planurile de construcție a centralelor eoliene și solare

Vânzătorul în oferta Hidroelectrica de acum un an, Fondul Proprietatea (FP) a pierdut 0,45% la nivelul capitalizării de piață, titlurile sale închizând la prețul de 0,3978 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,78 milioane lei, însă, în oglindă, indicele financiar BET-FI s-a apreciat cu 0,41%, până la nivelul de 59.755,17 puncte.

Pe un impuls corectiv, -0,40%, până la prețul de 25,20 lei/acțiune, s-au mai aflat titlurile Transport Trade Services (TTS), ce au însumat schimburi de 2,56 milioane lei. În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost trecut de 4 simboluri, cu evoluții divergente: -0,20%, până la prețul de 24,85 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), +1,43%, până la prețul de 46,05 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), -0,46%, până la prețul de 0,8700 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE), -0,53%, până la prețul de 0,5620 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica