Fondul de investiții META Estate Trust, companie holding formată, cum a anunțat în premieră Profit.ro, din nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital, a încheiat primul semestru din 2022 cu venituri totale de 4.151.547 de lei și un profit de aproape 700.000 lei, la doar un an de la înființare.
În prima parte a anului, compania a realizat investiții totale de peste 4 milioane de euro în 6 proiecte imobiliare din București și din țară. De asemenea, raportat la perioada de referință, Meta Estate Trust a continuat să vândă unitățile din portofoliu, din cadrul mai multor ansambluri rezidențiale, iar randamentul mediu brut înainte de cheltuielile generale a fost de peste 20%.
“În ceea ce privește rezultatele financiare aferente primului semestru, raportăm primul profit din scurta noastră istorie. Datorită modelului de business și a strategiei aplicate, investițiile noastre au un termen de maturitate de cca. 18 luni. Rezultatele din S1 2022 reflectă randamentul investițiilor realizate în primele luni de existență ale companiei. În S2 2022 preconizăm atingerea obiectivelor financiare bugetate pentru anul în curs, având în vedere maturizarea mai multor investiții aflate în portofoliu”, a declarat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.
Potrivit afirmațiilor sale, compania menține ținta de profitabilitate pentru acest an și atingerea unui profit de cca. 7 milioane de lei la închiderea exercițiului financiar din 2022. De altfel, în al treilea trimestru, compania a încheiat cea mai importantă investiție de până acum, obținând încasări de 4,8 milioane de euro.
“Momentul actual de piață aduce pentru Meta Estate Trust un număr din ce în ce mai mare de noi oportunități investiționale, de acea, în următoare săptămâni vom lansa două emisiuni de obligațiuni, una în EUR și alta in USD, cu maturitate la 36 luni și plata trimestrială a dobânzilor”, a mai spus reprezentantul companiei.
Strategia companiei până la finalul lui 2022 vizează, în primul rând, diversificarea prin extinderea prezenței în alte segmente de real estate. De asemenea, Meta Estate Trust planifică investiții peste 15 milioane de euro până la finele anului.
Meta Trust a debutat pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București, operațiune anunțată de anul trecut de Profit.ro ca fiind pregătită.
CITEȘTE ȘI VIDEO Volvo a anunțat în premieră noul EX90, cu tehnologii care vor crea „un câmp de siguranță în jurul mașinii”Operațiunea de piață derulată în vederea listării a adunat ordine de aproape 3 milioane de euro, pentru achiziția unui număr de 12,03 milioane acțiuni. Din acestea, 9,01 milioane lei sunt obținute la prețul de 1,1400 lei/acțiune de investitorii care au realizat plasamentele în primele 5 zile ale operațiunii de piață.
Oferta a vizat listarea pe piața AeRO a BVB a societății, inițiată de Eugen Voicu, cel care își leagă numele de fondurile Certinvest. Într-o majorare de capital realizată la prețul de 1,1000 lei/acțiune, proiectul a atras în acționariat nume cunoscute din business-ul românesc, precum Ovidiu Ioan Andrieș, noul proprietar al Smart Diesel (cel mai mare benzinar independent); consultantul și coach-ul Adrian Stanciu; Andrei Sârbu, Maria Andrei și Ionuț Nicolescu – managerii SVN România (cel mai mare vânzător de apartamente); familia Dragoș și Alexandru Bonea împreună cu afacerea lor cu amenajări interioare Delta Studio; Gabriel Stanciu, CEO-ul Alstom Transport România; Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill; Viorel Opaiț, Business Development Director la liderul consultanților imobiliari JLL Romania; Andreea Păun, managing partner al companiei de consultanță imobiliară Griffes; Deig Oriol Casellas, fost development manager la Veranda Mall Obor; Răzvan-Grigore Găină, consilier parlamentar și fost director general al companiei de instalații Branpis Bacău; Ilinca Păun, antreprenor și fost șef al brokerului imobiliar Colliers International.
Meta Estate Trust avea la finele anului trecut, conform situațiilor financiare auditate de Mazars România, un activ net de 70,31 milioane lei. În 2021, societatea a avut venituri totale din exploatare de 3,06 milioane lei și a înregistrat o pierdere netă de 2,39 milioane lei.