FOTO Electrica SA a anunțat încetarea ″de drept″ a mandatului unui membru CA. A fost declarat de justiție acum 2 ani ca fiind responsabil de falimentul unui restaurant

FOTO Electrica SA a anunțat încetarea ″de drept″ a mandatului unui membru CA. A fost declarat de justiție acum 2 ani ca fiind responsabil de falimentul unui restaurant
scris 9 iun 2023

Consiliul de Administrație (CA) al grupului de furnizare, distribuție și producție de energie electrică listat la Bursă Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni, a anunțat recent că a luat act de încetarea ″de drept″ a mandatului de membru în CA al lui George Cristodorescu, fost președinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica și ex-director general adjunct al E.ON România.

Cristodorescu fusese numit administrator neexecutiv al Electrica SA pe 28 aprilie 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Afacerile dezvoltatorului cartierelor Greenfield și Luxuria din București au frânat puternic CITEȘTE ȘI Afacerile dezvoltatorului cartierelor Greenfield și Luxuria din București au frânat puternic

În anunțul Electrica SA se menționează că contractul de mandat al lui Cristodorescu ar fi încetat de drept ca urmare a unei hotărâri judecătorești definitive din 8 iulie 2021 a Curții de Apel București, prin care a fost atrasă răspunderea acestuia și a soției sale pentru falimentul din 2017 al unei firme cu obiect de activitate ″Restaurante″, Drangor Management SRL, cei doi fiind obligați să suporte din averea proprie un pasiv al societății de peste 38.000 lei.

Suma ar fi reprezentat consum neplătit de către aceștia, în perioada 2015-2017, la restaurantul Hambar din Bulevardul Aviatorilor, actualmente Hambar Brasserie, potrivit motivării hotărârii judecătorești, analizată de Profit.ro. Soții Cristodorescu controlau ca asociați Drangor Management SRL, Anke Margriet Cristodorescu având și calitatea de administrator, conform termene.ro. Restaurantul, redenumit între timp Hambar Brasserie, este deținut acum de firma Fine Cafe and Bakery SRL a elvețianului Michel Steger, acesta fiind unul dintre principalii creditori ai Drangor Management SRL.

Sursă foto: pagina Facebook a restaurantului

Sursă foto: pagina Facebook a restaurantului

Cea mai mare tranzacție din industria auriferă: Newmont preia rivalul australian Newcrest CITEȘTE ȘI Cea mai mare tranzacție din industria auriferă: Newmont preia rivalul australian Newcrest

Electrica SA invocă prevederea din Legea insolvenței potrivit căreia ″Persoana împotriva căreia s-a pronunțat o hotărâre definitivă de atragere a răspunderii nu mai poate fi desemnată administrator sau, dacă este administrator în alte societăți, va fi decăzută din acest drept timp de 10 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii″, precum și prevederi din Codul Civil, actul constitutiv al Electrica SA și din contractul de mandat.

Anunțul de acum al companiei privind constatarea încetării mandatului surprinde prin faptul că, de la decizia din 8 iulie 2021 a Curții de Apel București, au trecut aproape 2 ani, aceasta fiind luată atunci la mai puțin de 3 luni de la numirea lui George Cristodorescu ca membru în CA-ul Electrica SA, pe 28 aprilie 2021.

Măsură adoptată în primă etapă: Tichetele de creșă vor fi plătite direct de angajator creșelor unde angajații au copii CITEȘTE ȘI Măsură adoptată în primă etapă: Tichetele de creșă vor fi plătite direct de angajator creșelor unde angajații au copii

George Cristodorescu este din 2017 Head of Cluster pentru Energie și Climat în cadrul companiei germane de stat Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ GmbH), care cooperează cu Guvernul federal de la Berlin în implementarea de proiecte de dezvoltare sustenabilă în străinătate. Cel mai recent s-a ocupat de proiecte energetice germane din Ucraina, conform CV-ului său. El a mai lucrat pentru GIZ GmbH și în perioada 1997-2005, fiind responsabil cu proiectele din România. 

În perioada octombrie 2013 – mai 2014, George Cristodorescu a deținut poziția de președinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, supervizând implementarea guvernanței corporative, pregătirea planului strategic de dezvoltare și listarea la Bursă. Între 2005 și 2013 a fost director general adjunct al E.ON România, director de direcție, director general la E.ON Romania Renewables și președinte de CA-uri la 3 companii locale din grup, coordonând, printre altele, restructurarea E.ON România în urma privatizării.

Grupul Electrica SA și-a redus cu 58% pierderile în primul trimestru al anului, comparativ cu T1 2022, de la 157,8 la 66,6 milioane lei, în principal ca urmare a introducerii prin lege de la începutul lui 2023 a mecanismului de achiziție centralizată de energie, prin care cei mai importanți producători din România sunt obligați să-și vândă energia disponibilă la prețul reglementat de 450 lei/MWh către OPCOM, care o redistribuie la același preț furnizorilor cu clienți finali în portofoliu, operatorilor de distribuție și operatorului de transport și sistem Transelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa consiliul de administrație
administrator neexecutiv electrica sa
george cristodorescu
restaurant hambar brasserie