După a 17-a strigare cu tot atâtea tăieri de preț, fosta SIF Oltenia reușește să vândă pachetul deținut la Sinterom. Mai are de înstrăinat acțiuni RELE.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Familia omului de afaceri Ștefan Vuza își consolidează deținerea la Sinterom București (SIRM), grupul său de firme cumpărând pachetul de 1,55 milioane de acțiuni, echivalent cu 23,18% din capitalul social, pus în vâzare de Infinity Capital Investments (SIF5), Tranzacția a fost efectuată la prețul de 4,75 lei/acțiune, la a 17-a strigare.
Respectivul nivel, care situează valoarea schimbului la 7,39 milioane lei (1,49 milioane euro), este cu 62% sub cel de 12,50 lei/acțiune solicitat la primul demers, în luna aprilie, și cu 40,25% sub ultima cotație din piața reglementată, de 7,95 lei/acțiune.
CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica a suspendat aplicația de mobil după doar o ziFamilia Vuza - cunoscută pentru business-ul pe care îl are la Chimcomplex Borzești și prin care a preluat active ale Oltchim Râmnicu Vâlcea - deținea deja pachetul majoritar de 73,11% din Sinterom prin Contactoare Buzău. La tranzacția efectuată cu discount, valoarea de piață a Sinterom este de 31,87 milioane lei (6,44 milioane euro).
Majoritarii de la Sinterom au achiziționat 360.000 de acțiuni prin Alexandra Vuza, soția lui Ștefan Vuza, 720.000 de acțiuni prin Contactoare Buzău, aproape 243.000 de acțiuni prin Inav SA și un pachet de aproximativ 232.000 de titluri prin Nova Textile Bumbac.
O tranzacție într-un șir de lichidări de dețineri
Infinity Capital - societatea cu cel mai lichid portofoliu din structura indicelui BET-FI al fondurilor alternative de investiții - a mai reușit, la jumătatea acestui an, tranzacții prin care a obținut cash din vânzarea unor participații periferice. Astfel, societatea, cu sediul în Craiova, a reușit ă vândă către acționarul majoritar Transilvania Investments Alliance (TRANSI) pachetul de 27,45% din acțiunile Turism Lotus Felix (TUFE) pentru 9,04 milioane lei.
De asemenea, nu fără a ajunge la a 6-a strigare, Infininty Capital a vândut ,pentru 18,84 milioane lei, pachetul de 1,88 milioane acțiuni, reprezentând 19,83% din capitalul social al IAMU Blaj (IAMU), către acționarul majoritar Lion Capital (LION). Prețul tranzacției a fost de 10 lei/acțiune, cu 16,66% sub cel solicitat la primul demers, din luna mai.
În august, Infinity, fosta SIF Oltenia, a mai obținut 875.000 de lei din vânzarea unui activ din Târgoviște, pentru care a găsit cumpărător la a 2-a strigare.
Mai sunt de vândut acțiuni RELE
infinity Capital a avut dificultăți în a-și înstrăina deținerile reziduale. Deși promovează încă din primăvară demersuri pentru vânzarea unor pachete de acțiuni, societatea nu găsește cumpărători chiar dacă vine cu prețuri din ce în ce mai coborâte.
La Relee Mediaș (RELE), societatea este la a 8-a trigare pentru vânzarea deținerii de 11,46% din capitalul social. Dacă prima încercare, din martie, a fost la prețul de 13 lei/acțiune, ultimul demers este promovat la prețul de 9,50 lei/acțiune, unde Infinity Capital ar încasa aproape 590.000 de lei.
CITEȘTE ȘI Connections Consult, companie care a prins un contract-mamut, cu o valoare mai mare decât veniturile totale pe întreg anul trecut, vine cu rezultate financiare bune la S1Cei de la Infinity mai au 2 pachete de acțiuni pe care vor să le lichideze și pentru care fac strigări succesive. În cazul Tușnad SA (TSND), din Băile Tușnad, au fost inițiate 12 demersuri pentru pachetul de 25,86 milioane acțiuni, reprezentând 8,57% din capitalul social. Dacă prima strigare a fost la prețul de 0,1100 lei/acțiune, în luna aprilie, între timp suma solicitată a coborât la 0,070 lei/acțiune, unde valoarea participației ar fi de 1,81 milioane lei.
La ELBA Timișoara, societate necotată, infinity a ajuns în această săptămână la a 8-a strigare pentru pachetul de 2,37% din titluri, suma solicitată coborând la 3,17 milioane lei, de la 4,16 milioane lei cerută în martie.