Până la declanșarea crizei financiare din 2007-2008, acesta a fost unul dintre subiectele cele mai neglijate de investitorii la bursă din întreaga lume.
Chiar și astăzi, o mare parte dintre sfaturile din categoria cum sa joci la bursă sau cum să cumperi acțiuni la bursa de valori se concentrează pe alegerea individuală a acțiunilor, fără a ține cont de cel mai important aspect.
Acest ghid practic explică pas cu pas cele 3 etape necesare pentru a investi la bursă cu șanse duble de câștig și, în final, vă oferă șansa de a pune teoria în practică cu 200 de dolari fonduri gratuite de start la bursă, oferite de Admiral Markets (necesită înregistrare pe pagina Ofertă Personalizată)
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Să considerăm cazul unui investitor român care cumpără acțiuni la bursa de valori. Cu toate că portofoliul său are un randament bun în lei (RON), în ultimii ani imaginea acestei monede nu este foarte bună în comparație cu alte monede sau mărfuri majore, cum ar fi dolarul american sau euro. Având în vedere faptul că toți folosim produse importate, puterea de cumpărare și bunăstarea se reduc considerabil dacă activele pe care le deții sunt denominate într-o moneda în scădere, cum ar fi leul. De exemplu, oricine a deținut un procent prea mare de active denominate în RON a plătit un preț pentru asta de nenumărate ori, indiferent dacă și-a dat seama sau nu.
Pentru a te proteja, ai nevoie ca o parte cât mai mare din activele, investițiile sau economiile pe care le deții să fie denominate în monedele care ar putea să își păstreze valoarea reală sau să se aprecieze pe termen lung și să contribuie la consolidarea portofoliului. Nu uita că o investiție buna denominată într-o valută nepotrivită poate deveni o investiție proastă și invers.
Iată cum trebuie să procedați:
1. Identificați monedele pe care doriți să le reprezentați în portofoliul dvs - monedele cu cele mai sănătoase tendințe ascendente în perioada de deținere urmărită. Verificați dacă fundamentele economice naționale susțin acea tendință cu o creștere economică relativ bună sau, cel puțin, cu valori scăzute ale datoriei față de produsul intern brut (PIB) și o cultură a disciplinei fiscale, fără a crește bugetul și deficitul balanței comerciale.
2. Alocați un anumit procent din portofoliul dvs. fiecărei monede în parte - procente din portofoliu pentru instrumentele generatoare de venit denominate sau aflate în strânsă legătura cu monedele alese de dvs., care au o probabilitate ridicată de a se aprecia pe termen lung.
3. Alegeți acțiunile individuale in functie de expunerea procentuală pe care ati ales-o - cumpără activele specifice (acțiuni sau CFD-uri pe acțiuni și indici bursieri) pe care le dorești în portofoliu, dar care să fie denominate în valutele selectate inițial, astfel încât portofoliul dumneavoastră să fie exprimat atât în valutele potrivite, cât și în active, de preferat subevaluate, denominate în respectivele valute.
Secretul de a reuși în jocul la bursă constă în identificarea statelor care au ATAT monede în creștere, CÂT ȘI o bursă în creștere. Veți folosi grafice lunare și săptămânale care acoperă ultimii ani, analizând atât perechi valutare forex, cât și indicii globali majori ai pieței de capital.
O investiție corectă în piața de acțiuni, dar în moneda nepotrivită este ca înotul împotriva unui curent puternic. Indiferent cât de mult credeți că înaintați, curentul vă va trage în jos, împiedicându-vă progresul, în ciuda aparentei investiții de succes.
Pe de altă parte, dacă alegeți corect monedele în care sunt exprimate este ca înotul în direcția curentului; chiar dacă nu alegeți cele mai bune acțiuni la bursă, acestea pot fi încă "purtate de val", adică de o monedă aflată în ascensiune.
Cu alte cuvinte, chiar dacă investițiile în acțiuni nu sunt dintre cele mai inspirate, în cazul în care sunt denominate în moneda potrivită - investiția dumneavoastră va evolua în direcția potrivită.
Testati metoda corectă de tranzacționare la bursă cu 200 USD fonduri gratuite de start oferite de Admiral Markets la activarea unui cont real.
Avertizare de risc: Tranzacționarea pe piețele financiare cu ajutorul contractelor pentru diferență (CFD) implică riscuri și ar putea să nu fie potrivite pentru toate categoriile de investitori. Este posibil să suferiți o pierdere egală cu sau mai mare decât suma investită de către dumneavoastră. Prin urmare, nu trebuie să investiți sau să riscati bani pe care nu vă permiteți să îi pierdeți. Asigurați-vă că ați înțeles toate riscurile asociate tranzacționării.
Admiral Markets (UK) Ltd. este autorizată și reglementată de către Autoritatea de Conduită Financiară. (registrul FCA nr. 595450).