Bursele europene au închis în scădere, în condițiile în care dinamica pozitivă s-a epuizat

Bursele europene au închis în scădere, în condițiile în care dinamica pozitivă s-a epuizat
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2024

Bursele europene au închis în scădere, în condițiile în care dinamica pozitivă determinată de așteptările investitorilor privind reducerea dobânzii cheie de către Banca Centrală Europeană (BCE) s-a epuizat, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis în declin cu 0,5%, toate bursele majore și majoritatea sectoarelor fiind în roșu, scrie News.ro.

Stellantis a livrat 30.000 de vehicule pentru rent-a-car, în doar cinci luni CITEȘTE ȘI Stellantis a livrat 30.000 de vehicule pentru rent-a-car, în doar cinci luni

Acțiunile miniere au scăzut cu 2,3%, în timp ce acțiunile din domeniul sănătății au înregistrat cel mai mare câștig, adăugând 0,8%.

Acțiunile bancare au scăzut cu 2,1%, iar titlurile băncii italiene UniCredit au pierdut mai mult de 4%, în timp ce investitorii așteaptă cu nerăbdare decizia Băncii Centrale Europene referitoare la dobânda de referință, la sfârșitul acestei săptămâni.

Acțiunile Maersk au urcat pentru scurt timp în vârful indicelui de referință, dar au închis în scădere cu 0,6%, după ce gigantul danez de transport maritim și-a majorat estimările privind profitul anual, dar a semnalat că traficul comercial în Marea Roșie este perturbat în continuare.

Analiștii anticipează că BCE va reduce ratele dobânzilor pentru prima dată după 2019, când factorii de decizie politică se vor întâlni joi, dar investitorii vor urmări îndeaproape pentru a vedea dacă inflația peste așteptări din zona euro va afecta deciziea băncii.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,09%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,75% și FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,37%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 1,14%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a pierdut 0,97%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni