Bursele europene au închis în creștere, înaintea reuniunii de politică monetară a BCE

Bursele europene au închis în creștere, înaintea reuniunii de politică monetară a BCE
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2024

Bursele europene au crescut, investitorii din regiune așteptând reuniunea de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE), la care instituția ar urma să reducă rata dobânzii de referință, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 0,84%, toate bursele majore și majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu pozitiv, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Erste a declanșat un program de răscumpărare cu o valoare de până la jumătate de miliard de euro CITEȘTE ȘI Erste a declanșat un program de răscumpărare cu o valoare de până la jumătate de miliard de euro
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Acțiunile tehnologice au condus câștigurile, cu o creștere de 3,7%, în timp ce acțiunile miniere au scăzut cu 0,68%.

Acțiunile companiei olandeze de cipuri ASML au urcat la vârful indicelui în tranzacțiile de după-amiază, avansând cu 8% și apropiindu-se de maximul de închidere stabilit pe 7 martie.

Potrivit Reuters, creșterea acțiunilor ASML a urmat publicării unui raport al firmei de analiză Jefferies, în care directorul financiar al ASML, Roger Dassen, a spus că este optimist cu privire la posibilitatea de a primi noi comenzi de la compania TSMC din Taiwan, în trimestrele următoare.

Între timp, acțiunile proprietarului Zara, grupul Inditex, au crescut cu 4,8% după ce a raportat o creștere a vânzărilor de 7% în primul trimestru. Vânzările au atins 8,2 miliarde de euro (8,9 miliarde de dolari) într-o perioadă de trei luni până în aprilie, a declarat compania miercuri, în linii mari cu așteptările, potrivit unui sondaj al LSEG.

Activitatea de afaceri din zona euro a crescut pentru a treia lună consecutiv în mai, au arătat miercuri estimările finale ale indicelui compozit al managerilor de achiziții din regiune.

Creșterea în sectoarele de servicii și de producție a fost constantă în Germania, Spania și Italia, dar a încetinit ușor în Franța pe parcursul perioadei. Datele corespunzătoare pentru Regatul Unit au arătat că activitatea de afaceri s-a extins și în mai, dar într-un ritm mai lent decât în ​​aprilie.

Indicele german DAX a urcat cu 0,9%, CAC 40 al bursei franceze cu 0,86%, în timp ce indicele britanic FTSE 100 a avansat cu 0,3%, Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,7%, iar IBEX 35, al bursei spaniole, a urcat cu 0,51%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni