Bursele europene au crescut, investitorii așteptând decizia BCE de reducere a dobânzii de referință

Bursele europene au crescut, investitorii așteptând decizia BCE de reducere a dobânzii de referință
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Bursele europene au crescut, începând luna iunie cu o evoluție pozitivă, continuând avansul de săptămâna trecută, în timp ce investitorii așteaptă decizia Băncii Centrale Europene privind rata dobânzii de referință, care va fi anunțată joi, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,3%%, toate bursele majore și aproape toate sectoarele tranzacționându-se pe verde, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Scandal în industria auto din Japonia. Toyota și alți producători au omologat mașini cu informații false CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Scandal în industria auto din Japonia. Toyota și alți producători au omologat mașini cu informații false

Acțiunile din construcții au condus câștigurile, cu o creștere de 1,74%, în timp ce sectorul serviciilor de sănătate au pierdut 0,55%.

Acțiunile companiei farmaceutice britanice GSK a căzut la partea de jos a indicelui de referință la nivel european, scăzând cu 9,2% înainte de a reduce ușor pierderile, reacționând la știrea că va trebui să facă față unui proces cu juriu pentru acuzațiile că medicamentul său Zantac pentru arsuri la stomac ar cauza cancer.

Pe de altă parte, acțiunile retailerului britanic JD Sports au crescut cu 7,5%, recuperând din pierderile de vineri, când a raportat o scădere a vânzărilor în primul trimestru din Marea Britanie.

Este de așteptat ca BCE să reducă ratele dobânzilor pentru prima dată după 2019, când factorii de decizie politică se vor întâlni joi. Acest lucru este notabil, deoarece ar însemna că banca centrală va inversa politica monetară restrictivă înaintea Rezervei Federale din SUA, care tinde să conducă în politica monetară.

Cu toate acestea, investitorii vor urmări îndeaproape pentru a vedea dacă inflația din zona euro ușor mai mare decât erau așteptările, publicată vineri, va modifica decizia băncii.

Indicele german DAX a urcat cu 0,6%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,-6%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 0,15%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,50%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a crescut cu 0,71%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni