În condițiile unei lichidități foarte slabe, indicii principali de la BVB au avut deviații finime față de nivelurile de referință.
Investitorii din piețele financiare internaționale întârzie să se regrupeze la cumpărare în replică la impulsul de vânzare din prima parte a acestei săptămâni. Ziua de tranzacționare a fost una neconcludentă pe marile burse ale lumii, însă dacă unele piețe europene au schițat o revenire, la New York Stock Exchange, indicele Dow Jones Industrial Average și-a continuat declinul și a trecut sub reperul de 42.300 de puncte.
Ca și în alte etape de aversiune de risc în piețele externe, la BVB reacția jucătorilor a fost aceea de a intra în stand-by. Acesta este contextul în care dinamica a fost nesemnificativă, cu un avans de 0,09% al indicelui compozit BET-XT și un foarte slab +0,02% pentru indicele reprezentativ BET, care a închis la nivelul de 17.445,16 de puncte.
Nici nu au fost ordinele care să miște piața. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 30,56 milioane lei (6,14 milioane euro), asigurat în proporție de peste o treime de transferurile în valoare de 10,67 milioane lei cu titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au corectat cu 0,36%, până la prețul de 27,90 lei/acțiune.
Pe a 2-a activitate a ședinței, de 8,46 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 0,35%, până la prețul de 0,7270 lei/acțiune, într-o dinamică apropiată de cea de +0,40% al indicelui de energie BET-NG. Celălalt indice sectorial de la BVB, BET-FI, care măsoară evoluția fondurilor alternative de investiții, a supraperformat pieței, cu o apreciere de 0,72%, până la nivelul de 62.023,23 de puncte.
Pe un tabloul sărăcăcios al lichidității, pragul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de doar 2 simboluri, respectiv de titlurile Digi Communications (DIGI), care au suferit un recul de 2,74%, până la prețul de 64,00 lei/acțiune, și titlurile Prebet Aiud (PREB), care au pierdut 0,95%, până la prețul de 2,0800 lei/acțiune.