Augusta Dragic, co-fondator al grupului Superbet, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, intră în Consiliul de Administrație al companiei One United Properties, fondată de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, (BVB: ONE), dezvoltator de proiecte rezidențiale, birouri și mixte.
Adunarea Generală a Acționarilor a decis astăzi, printre altele, și aprobarea plății celei de-a doua tranșe de dividende, majorarea de capital social cu aport în numerar, răscumpărarea de acțiuni, precum și alegerea de noi membri ai Consiliului de Administrație.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Consiliul de Administrație a semnat acordarea celei de-a doua tranșe a dividendelor pentru anul 2021, în valoare de 42,5 milioane de lei.
Pentru 2021, One United Properties își propune să acorde dividende în valoare brută de 75 milioane de lei. Prima tranșă de dividende în valoare brută de 32,5 milioane de lei a fost aprobată în AGA din septembrie 2021 și plătită în octombrie 2021.
Ca membri ai Consiliului de Administrație, propunerea este următoarea: mandatele tuturor celor șapte membri actuali ai Consiliului de Administrație vor expira pe 26 aprilie 2022. Membrii Consiliului vor fi aleși pentru un mandat de un an, în linie cu standardele internaționale. Candidații propuși de Comitetul de Nominalizare și Remunerare al Societății sunt Claudio Cisullo (actualul Președinte al Consiliului de Administrație), Victor Cpitanu, Andrei-Liviu Diaconescu, Dragoș Manda, Marius Diaconu, toți membri în prezent în Consiliul de Administrație al One United Properties, dar și Augusta Dragic și Magdalena Soucek, două noi propuneri de membri ai Consiliului.
Augusta Dragic a co-fondat Grupul Superbet în 2008 împreună cu Sacha Dragic.
Magdalena Soucek a ocupat funcția de Country Managing Partner pentru EY în Republica Cehă din 2008 până în decembrie 2021.
În cadrul AGA din aprilie, acționarii au votat și o operațiune de majorare a capitalului social cu aport în numerar. One United Properties intenționează să strângă până la 750 milioane de lei pentru a alimenta strategia de creștere și pentru a permite companiei să profite de oportunități suplimentare de pe piață. AGA a delegat decizia finală privind tipul de operațiune care urmează să fie efectuată Consiliului de Administrație nou numit. Majorarea de capital planificată va fi a cincea pentru companie, care din iulie 2021 este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București după ce a strâns cu succes 252 milioane de lei într-o IPO.
Noul capital va fi investit cu prioritate în noi dezvoltări, conform planului existent al companiei, în timp ce poziția actuală de numerar va fi folosită pentru a accelera livrarea dezvoltărilor în curs. One United Properties se află în prezent în negocieri avansate pentru zece dezvoltări viitoare, precum și în faze incipiente de discuții sau negocieri pentru alte peste 20 de dezvoltări. Cele zece dezvoltări aflate în prezent în negocieri avansate se concentrează în primul rând pe proprietăți rezidențiale pentru venituri medii și medii-mari. Dacă vor fi semnate, aproximativ 10.000 de apartamente cu peste 1 milion de metri pătrați suprafață construibilă brută ar urma să fie dezvoltate pe aceste terenuri de către One United Properties în următorii șapte ani. După ce vor fi dezvoltate, acestea ar putea genera o valoare brută de dezvoltare de peste 2.3 miliarde de euro și un potențial profit brut pentru One United Properties de 900 de milioane de euro. Aproximativ 10% din dezvoltări vor fi spații de birouri și comerciale. Accentul companiei este să investească cu prioritate în București, unde se află cea mai mare parte a rețelei.
În 2021, cifra de afaceri a One United Properties a crescut cu 109%, atingând un reper istoric de 1,120 miliarde de lei în venituri anuale consolidate. Atât în segmentul rezidențial, cât și în cel de birouri, veniturile și profiturile au crescut semnificativ, permițând aproape triplarea profitului brut consolidat la 604,4 milioane de lei, în timp ce profitul net a ajuns la 509,7 milioane de lei. În ciuda investițiilor continue, poziția de numerar aproape s-a triplat la sfârșitul anului 2021, ajungând la 508,4 milioane de lei, în timp ce raportul credit/valoare a scăzut cu 6%, până la 24%
One United Properties a vândut anul trecut 7 dintre cele mai scumpe locuințe tranzacționate pe piața din București, inclusiv cea mai scumpă proprietate vândută în 2021, potrivit unui clasament realizat de Profit.ro. Cele mai mari zece tranzacții realizate numai de One United Properties în 2021 au însumat 34,12 milioane de euro, potrivit datelor transmise Profit.ro de către reprezentanții companiei.
Dezvoltatorul imobiliar One United Properties estimează venituri de 1,52 miliarde de lei și un profit net de 548,7 milioane de lei în 2022.
Pentru 2022, One United Properties estimează finalizarea următoarelor dezvoltări rezidențiale: One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi și One Floreasca Vista. Veniturile din chirii sunt estimate să ajungă la 71,78 milioane de lei în 2022, ca urmare a ocupării integrale a One Tower, recepției One Cotroceni Park Faza 1 și închirierii acestuia, precum și a achiziției pachetului majoritar de acțiuni la Bucur Obor. Mai mult, compania estimează finalizarea fazei 2 a One Cotroceni Park înainte de sfârșitul anului.
One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, precum și cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală.