Listată în anul 2016, Ascendia a realizat în primul semestru venituri totale aproape egale cu cele afișate pe întreg anul 2021.
Ascendia (ASC), furnizor de soluții software pe teme educaționale, raportează o dublare a veniturilor din exploatare semestriale, la 6,22 milioane lei, de la 2,98 milioane lei în perioadav similară a anului trecut.
„Am înregistrat cel mai bun prim semestru din istoria noastră, atât în ceea ce privește venitul total, cifra de afaceri, cât și profitul net”, spune CEO-ul Cosmin Mălureanu, a cărui familie deține pachetul majoritar. „Veniturile din primul semestru al 2023 s-au bazat în special pe încasările de la companii mari și din încasările aferente proiectului Edulib (Biblioteca Virtuală).”
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Profitul net al Ascendia a fost în primele 6 luni ale anului de aproximativ 730.000 de lei, față de pierderea de aproximativ 473.000 de lei de la S1 2022. Pe întreg anul trecut, Ascendia a obținut un câștig net de 3,98 milioane lei din care 30% a plecat către acționari sub formă de dividende.
„Începând cu anul 2023, pentru Ascendia se deschide o nouă piață internă în contextul PNRR. Anticipăm venituri importante până la final de 2025 prin numeroasele linii de finanțare ale programului, în cadrul cărora serviciile și produsele companiei vor putea fi achiziționate de varii beneficiari publici, dar și privați”, spune Mălureanu.
CITEȘTE ȘI Zentiva România își majorează afacerile semestriale cu un sfert și raportează un profit net mai mult decât dublu. Explozie a datoriilorEmitentul raportează o explozie de 72,96% a datoriilor pe termen scurt, la 2,74 milioane lei, de la 1,58 milioane lei.
Ascendia este listată în anul pe piața AeRO a Bursei de Valori București, unde la ultimul preț de închidere de 4,72 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 55,32 milioane lei (11,18 milioane euro).