Liderul în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, Aquila, și-a bugetat pentru anul în curs investiții cu 88% mai mari decât cele din 2023.
Aquila Part Prod Com (AQ) vizează realizarea de investiții de 16,9 milioane de euro pentru mijloace de transport și echipamente de depozit, în linie cu obiectivele de sustenabilitate. Din această suma, compania alocă 10,9 milioane de euro pentru achiziția a 300 de autovehicule, Euro 6, pentru înlocuirea vehiculelor cu unele mai puțin poluante și cu o capacitate mai mare de transport.
Societatea își propune continuarea investițiilor în tehnologie și eficiența operațiunilor, cu o investiție de 4,6 milioane de euro în echipamente de depozite. Bugetul este supus aprobării acționarilor la Adunarea Generală a Acționarilor din data de 29 aprilie 2024, pe ordinea de zi a căreia figurează și propunerea pentru un dividend cu randament de 5%.
CITEȘTE ȘI Fondul Active Dinamic al Swiss Capital și-a majorat participația la Firebyte Games. Încredere în valoarea intrinsecă a firmei„Avem un angajament ferm de a reduce impactul asupra mediului prin reînnoirea flotei, optimizarea rutelor de transport, eficientizarea operațiunilor logistice și utilizarea surselor alternative de energie”, spune Răzvan Bagherea, Director Organizare și Resurse Umane, la Aquila.
În 2023 compania a investit aproximativ 9 milioane de euro, din care mai mult de 7 milioane de euro au fost alocate achiziției a peste 190 mijloace de transport. Cu o flotă diversificată, de peste 1.600 de vehicule, Aquila transportă marfuri din toate categoriile de temperatură (ambiental, refrigerat, congelat), național și internațional.
Totodată, investițiile propuse pentru 2024 vizează echipamente de lucru pentru depozite, echipamente care asigură o productivitate mai ridicată, precum stivuitoare, nacele și mașini de înfoliere care vor contibui la reducerea cantității de folie utilizată și la o mai bună consolidare a mărfurilor pe paleți.
Aquila deține 14 centre de distribuție a bunurilor de larg consum, 4 platforme logistice și 6 puncte de cross-docking care asigură o capacitate de peste 123.000 de paleti dintre care 77% pentru mediu ambiental, 7% pentru mediu refrigerat și 16% pentru mediu congelat.
CITEȘTE ȘI DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturileCompabnia s-a listat în toamna anului 2021 la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București, unde, la ultimul preț de închidere de 1,2450 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 1,49 miliarde lei (300,72 milioane euro).