Acțiunile OMV Petrom asigură jumătate din rulajul de la BVB

Acțiunile OMV Petrom asigură jumătate din rulajul de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 iun 2024

Bursa a revenit pe creștere, însă cele mai tranzacționate titluri au trădat slăbiciune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Contractele futures pentru indicele de tehnologie Nasdaq100 explodaseră în sesiunea europeană peste nivelul de 20.000 de puncte, pe un entuziasm al investitorilor legat de acțiunile Nvidia (NVDA), însă mișcarea nu a rezistat și după deschiderea burselor de la New York. Prin contrast, la Frankfurt, indicele DAX40 și-a păstrat impulsul și a depășit nivelul de 18.200 de puncte.

Este contextul în care și la BVB, ședința a fost de creștere, cu un avans de 0,59% al indicelui compozit BET-XT și o apreciere de 0,54% a indicelui reprezentativ BET care a închis la nivelul de 18.042,59 de puncte.

Acțiunile OMV Petrom asigură jumătate din rulajul de la BVB

Este o mișcare ce nu a fost susținută de protagoniste, ci de supraperformarera unor acțiuni din planul secund: +3,43%, până la prețul de 25,60 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS), ce au adunat schimburi de 4,03 milioane lei, +2,46%, până la prețul de 19,98 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), ce au întrunit o activitate de 3,74 milioane lei, și +3,70%, până la prețul de 5,88 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M), care au cumulat transferuri de 2,58 milioane lei.

VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul BVB: Vrem să aducem mai mult real-estate pe bursă. Așteptăm reglementarea REIT-urilor CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul BVB: Vrem să aducem mai mult real-estate pe bursă. Așteptăm reglementarea REIT-urilor

Dinamica a fost, însă, slabă pentru cea mai lichidă acțiune, cea a OMV Petrom (SNP), care a adunat tranzacții de 42,30 milioane lei, reprezentând nu mai puțin de 49,63% din rulajul de 85,22 milioane lei (17,12 milioane euro). Interesul pentru acest emitent a fost catalizat de anunțarea unui dividend special de 0,0300 lei/acțiune, pentru care care conducerea companiei petroliere a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor în data de 25 iulie.

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au corectat cu 0,72%, până la prețul de 123,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 9,55 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 0,48%, până la prețul de 0,4150 lei/acțiune, în contextul unor schimburi de 5,82 milioane lei. Cele 2 mișcări nu au avut forța de a trage în jos indicii sectoriali, care ambii au avut aprecieri, de 0,31% indicele energetic BET-NG și de 0,14% indicele fondurilor alternative de investiții BET-FI care a închis la nivelul de 59.167,26 de puncte.

La același capitol financiar, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au câștigat 0,16%, până la prețul de 31,95 lei/acțiune, în contextul unei activități de 5,01 milioane lei, și titlurile Transilvania Broker de Asigurare (TBK) ce au urcat cu 1,12%, până la prețul de 18,00 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,46 milioane lei. În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile Nuclearelectrica (SNN) care au crescut cu 1,35%, până la prețul de 45,05 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
hidroelectrica
tts
medlife
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica