După ce o vânzare a BERD de 411 milioane lei sub prețul de piață al acțiunilor Băncii Transilvania a determinat o realiniere a cotației și în piața reglementată, cu impact asupra indicilor principali, bursa a avut o recuperare importantă în ultima sesiune a săptămânii și a revenit în apropierea maximului istoric.
Bursa de la Paris a suferit în iunie cel mai mare declin lunar din ultimii doi ani, scăzând cu 6,4%, în timp ce alegătorii francezi se pregătesc pentru alegerile din weekend, care ar urma să marcheze un avans puternic pentru extrema dreaptă, potrivit AFP.
Indicele S&P 500, al celor mai mari companii americane listate în funcție de valoare), a deschis sesiunea de tranzacționare pe Wall street la un nou nivel record, de peste 5.500 puncte, stimulat de ultimele date economice.
Investitorii au arătat preferințe ușor debalansate către obligațiunile guvernamentale denominate în euro și au căutat scadențele scurt.
Valoarea totală tranzacționată pe piața reglementată a Bursei de Valori București (BVB) și pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) a atins nivelul de aproape 6,37 miliarde de lei, în creștere cu peste 134% comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, anunță Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)
Cotațiile acțiunilor americane și dolarul au crescut la începutul tranzacțiilor din Asia, după ce candidații la alegerile prezidențiale din 2024, Joe Biden și predecesorul său Donald Trump, s-au contrazis în prima lor dezbatere față în față, Trump fiind considerat ca având o prestație mai puternică decât adversarul său democrat, relatează Reuters.
Cel mai mare producător de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a semnat joi 2 documente cu autoritățile bulgare prin care îi este prelungită cu 23 de luni licența de explorare și prin care preia participația de 57,14% deținută de gigantul francez Total în proiectul Han Asparuh.
Într-o operațiune care vizează expansiunea din ciclul următor de creștere, grupul TeraPlast solicită bani de la acționari.
Investitorii manifestă preferință pentru obligațiunile guvernamentale cu scadența la 1 an.
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a vândut 1,7% din acțiunile Băncii Transilvania într-o operațiune de vânzare accelerată, dar interesul s-a revărsat și la cota pieței reglementate, unde investitorii au reajustat prețul în funcție de parametrii tranzacției mari.