Macron nu exclude vânzarea unor bănci franceze către rivale europene

Macron nu exclude vânzarea unor bănci franceze către rivale europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2024

Președintele francez Emmanuel Macron consideră că sectorul bancar european are nevoie de o consolidare mai mare, chiar dacă asta înseamnă că o bancă majoră din Franța va fi cumpărată de o rivală europeană, a spus el într-un interviu acordat Bloomberg, transmite Reuters.

Macron pledează de mult timp pentru o uniune europeană a piețelor de capital, argumentând că actuala fragmentare a sectorului bancar din regiune este un obstacol pentru dezvoltarea regiunii, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Nou CEO la Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul cartierelor Greenfield și Luxuria din București CITEȘTE ȘI Nou CEO la Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul cartierelor Greenfield și Luxuria din București

Întrebat dacă, de exemplu, ar fi dispus să accepte vânzarea Societe Generale din Franța către Santander din Spania, Macron a spus: ”A face tranzacții ca europeni înseamnă că avem nevoie de consolidare ca europeni”.

Macron a spus că nu ar fi fericit dacă compania petrolieră franceză Total și-ar muta listarea principală în Statele Unite, dar a remarcat că până acum există doar zvonuri.

Comentariile lui Macron au venit în aceeași zi în care a primit directori generali de companii din întreaga lume la summitul anual ”Alege Franța” de la Palatul Versailles.

Aceștia s-au angajat să investească un total de 15 miliarde de euro (16,17 miliarde de dolari) în economia franceză, un record pentru acest eveniment.

Președinția franceză a declarat că investițiile includ 56 de proiecte de afaceri diferite și ar putea duce la crearea a 10.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
emmanuel macron
banci