Fostul șef ASF: Legea fondurilor de investiții alternative, un restart pentru piața de capital

Fostul șef ASF: Legea fondurilor de investiții alternative, un restart pentru piața de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2019

Viitoarea lege a fondurilor de investiții alternative va fi un nou început, un restart pentru piața de capital din România, consideră viceguvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Leonardo Badea, fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

 "Pragul de 5% există doar în România. Noua lege privind fondurile de investiții alternative aduce o experiență europeană și o legislație dinspre UE, care, deși nu implementează o lege europeană, totuși ne pune pe harta UE cu foarte multe dintre reglementările pe care noi le prezentăm acolo. Transparența, libera circulație a capitalului sunt lucruri care sunt esențiale pentru Uniunea Europeană și sigur această lege va contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ și va avea un impact important pentru dezvoltarea pieței de capital din România", spune acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Sergiu Oprescu, ARB: Trei sferturi din avuția românilor e în imobile și încă 12% în depozite și numerar. Comportamente diferite față de zona euro și SUA CITEȘTE ȘI Sergiu Oprescu, ARB: Trei sferturi din avuția românilor e în imobile și încă 12% în depozite și numerar. Comportamente diferite față de zona euro și SUA

El a arătat că, în condițiile în care piața internă de capital a fost promovată de FTSE Russel la statutul de piață emergentă, trebuie urmărit în continuare creșterea lichidității pe această piață. Fostul președinte al ASF afirmă că, odată cu punerea în practică a proiectului de Contraparte Centrală - pentru apariția instrumentelor financiare derivate - și cu o eventuală promovare a pieței de capital de către MSCI, situația de pe piața internă de capital se va îmbunătăți considerabil.

Pe 17 octombrie, acționarii Contrapărții Centrale au semnat actul constitutiv al societății, iar capitalul social al societății va fi de 16,8 milioane de euro.

Prin CCP se urmărește, printre altele, creșterea rulajului de la BVB, iar în planul prezentat de conducerea bursei ce a fost aprobat de acționari în luna ianuarie a acestui an se menționează drept obiectiv, în scenariul de bază, atingerea unei lichidități medii zilnice de 87,7 milioane de lei în anul 2029.

viewscnt
Afla mai multe despre
piața de capital
leonardo badea
asf