Cele mai mari bănci americane au trecut deocamdată cu bine peste o perioadă dificilă. Acum trebuie însă să demonstreze că pot face față unei creșteri bruște a cheltuielilor, schimbărilor de reglementare și depozitelor mai scumpe, scrie Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
JPMorgan, Citigroup și Wells Fargo urmează să prezinte vineri rezultatele pentru al doilea trimestru, urmate de alte nume importante săptămâna viitoare. Cheltuielile vor fi analizate cu atenție, în condițiile în care industria se luptă să facă față unei încetiniri a tranzacțiilor și plătește mai mult pentru depozite, pe măsură ce ratele dobânzilor cresc. În aceste condiții, Citigroup, Goldman Sachs și Morgan Stanley au anunțat unele dintre cele mai drastice reduceri de personal din ultimul an, luând în considerare sau urmând să realizeze mii de concedieri.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.forum
CITEȘTE ȘI Acțiunile Hidroelectrica adună tranzacții de 127 milioane lei până la jumătatea sesiunii. Prețul se stabilizează în zona de 111 lei/acțiune
La aceste probleme se adaugă și întrebările legate de cât de mult capital suplimentar va fi necesar să pună deoparte băncile pentru a mulțumi autoritățile de reglementare, în urma colapsului a patru creditori regionali la începutul acestui an. Acest lucru are implicații pentru dividende și răscumpărări de acțiuni.
"Puțini se așteptau ca ratele să fie atât de ridicate, atât de repede și atât de mult timp, iar presiunile de a obține fonduri forțează pur și simplu reevaluarea depozitelor mai repede și mai devreme decât a titlurilor de valoare și a creditelor", spune Mike Mayo, analist la Wells Fargo, citat de publicația amercană.
De asemenea, investitorii vor analiza cu atenție rezultatele băncilor regionale, care sunt în centrul atenției după ce majorările agresive ale ratelor de către Rezerva Federală au dus la falimentul, în succesiune rapidă, al Silicon Valley Bank, Signature Bank și First Republic Bank la începutul acestui an.