Bursele europene au închis cu evoluții mixte, dar s-au echilibrat

Bursele europene au închis cu evoluții mixte, dar s-au echilibrat
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Marile acțiuni europene au închis în ușoară creștere, recumperând o parte din pierderile semnificative din ziua precedentă, când a avut un declin generalizat al burselor la nivel global, din cauza incertitudinilor economice și geopolitice, transmite CNBC.

Astfel, indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,2%, regăsindu-și echilibrul după ce bursa de valori din SUA a deschis pe verde, deși câștigurile sale s-au temperat cu puțin timp înainte de sfârșitul sesiunii, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
DOCUMENT Românii pot împrumuta din nou statul prin Fidelis. Ce dobânzi primesc. Samuraiul încă așteaptă momentul oportun CITEȘTE ȘI DOCUMENT Românii pot împrumuta din nou statul prin Fidelis. Ce dobânzi primesc. Samuraiul încă așteaptă momentul oportun
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Indicele a fluctuat luni între creștere și scădere, după ce a scăzut cu peste 2% în fiecare dintre cele două sesiuni anterioare. Sectoarele au terminat în principal în verde, acțiunile de tehnologie cu un avans de 1,8%.

Ben Gutteridge, manager de portofoliu la Invesco, a declarat luni dimineața la CNBC că ar putea exista mai multă volatilitate în următoarele săptămâni.

O frică pe burse cum nu s-a mai văzut de la corona. S-a terminat? Analiști ai unor instituții puternice spun că încă nu e gata, alții sunt mai calmi: NU intrați în panică, am sărit pe fereastră de la un etaj destul de înalt pentru că am urcat multe scări! CITEȘTE ȘI O frică pe burse cum nu s-a mai văzut de la corona. S-a terminat? Analiști ai unor instituții puternice spun că încă nu e gata, alții sunt mai calmi: NU intrați în panică, am sărit pe fereastră de la un etaj destul de înalt pentru că am urcat multe scări!

Indicele german DAX a scăzut marginal, cu 0,1%, FTSE 100, al bursei din Londra, a urcat cu 0,23%, iar CAC 40, al bursei din Paris, a coborât cu 0,27%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,6%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a pierdut 0,32%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni europene