Societe Generale, proprietarul BRD, taie din numărul de subsidiare și locuri de muncă. Promite că nu vor fi concedieri forțate

Societe Generale, proprietarul BRD, taie din numărul de subsidiare și locuri de muncă. Promite că nu vor fi concedieri forțate
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2021

Al treilea mare grup bancar listat din Franța - Societe Generale - a anunțat marți că în perioada 2023 - 2025 va reduce 3.700 de locuri de muncă, în urma fuziunii rețelei sale de retail cu subsidiara sa Credit du Nord, dar a dat asigurări că nu vor fi concedieri forțate, transmite Reuters.

Anunțată în septembrie 2020, fuziunea va crea o singură bancă cu o rețea de sucursale, un sediu central și un sistem IT care va deservi aproape 10 milioane de clienți. Noua divizie de retail a băncii franceze ar urma să aibă 25.000 de angajați iar reducerile de locuri de muncă se vor realiza ca urmare a plecărilor naturale, estimate la 1.500 pe an până în 2025, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
DOCUMENT ANAF mută online depunerea declarațiilor de înregistrare fiscală/de radiere a înregistrării fiscale CITEȘTE ȘI DOCUMENT ANAF mută online depunerea declarațiilor de înregistrare fiscală/de radiere a înregistrării fiscale

Vor exista aproximativ 1.450 de sucursale în 2025 iar regruparea nu va însemna ieșirea din vreun oraș. restructurarea reprezintă o abordare anticipativă a multiplelor dificultăți cu care se confruntă băncile de retail, în special ratele scăzute ale dobânzilor, concurența și accelerarea digitalizării în contextul pandemiei, a precizat SocGen.

Anterior banca anunțase că în urma fuziunii se vor reduce costurile cu peste 350 milioane de euro în 2024 și cu aproape 450 milioane de euro în 2025.

În august, Societe Generale a îmbunătățit previziunile privind rezultatele din 2021, după ce a revenit pe profit în trimestrul doi din acest an, în urma reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante și a redresării diviziei franceze de retail.

SocGen se așteaptă acum la creșterea veniturilor pe toate segmentele sale de afaceri în acest an, inclusiv la divizia sa de retail din Franța, unde anterior anticipa o creștere între minus 1% și 1%.

Costul riscului, care reflectă provizioanele pentru creditele neperformante, va fi mai redus decât se estima în 2021, între 20 și 25 puncte de bază, după ce anterior previzionase un nivel între 30 și 35 puncte de bază.

Profitul net al SocGen în trimestrul doi din 2021 s-a situat la 1,44 miliarde de euro (1,71 miliarde de dolari), comparativ cu o pierdere de 1,26 miliarde de euro în urmă cu un an, în timp ce veniturile au urcat cu 18,2%, la 6,26 miliarde de euro. Analiștii se așteptau la un profit net de 704 milioane de euro, conform datelor Refinitiv.

Rezultatele sunt sprijinite de redresarea diviziei franceze de retail, care a raportat un profit net de 438 milioane de euro, față de 60 milioane de euro în urmă cu un an.

La divizia de investiții bancare, veniturile au urcat cu peste 24% față de anul trecut, în urma majorării tranzacțiilor cu acțiuni și a activităților de consiliere.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajați în 67 de țări și peste 31 de milioane de clienți în întreaga lume, în trei activități-cheie: retail banking în Franța, retail banking internațional, asigurări și servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking și Soluții pentru Investitori.

În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o rețea de 584 de unități. Banca ocupă o poziție importantă pe piața românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri și o rețea de acceptare de aproximativ 30.000 POS și aproape 1.400 ATM-uri. Banca este un jucător important pe piața creditelor pentru companii locale și multinaționale și este liderul pieței de factoring din România. Activele sale totale, la sfârșitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
banca