EXCLUSIV Banca Transilvania va plăti indemnizații temporare angajaților de la 1 ianuarie, pentru a-i proteja de inflație, și va crește valoarea tichetelor de masă

EXCLUSIV Banca Transilvania va plăti indemnizații temporare angajaților de la 1 ianuarie, pentru a-i proteja de inflație, și va crește valoarea tichetelor de masă
scris 22 dec 2022

Banca Transilvania și-a anunțat angajații că de la 1 ianuarie, timp de 6 luni, vor primi o indemnizație de până la 600 de lei pe lună, în funcție de nivelul salariului, în timp ce tichetele de masă vor fi majorate cu jumătate, conform informațiilor Profit.ro. Măsura vine în contextul inflației ridicate și este prezentată angajaților ca o soluție de echilibru între nevoia de protejare a personalului în perioada actuală dificilă și cea de gestionare responsabilă a situației financiare a băncii.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Banca Transilvania a decis să acorde beneficiile salariaților după discuții în Consiliul de Administrație și separat cu reprezentanții salariaților, în contextul unei inflații de aproape 17% pe an, dar și al creșterii cheltuielilor băncii, potrivit unui mesaj adresat angajaților de către directorul de resurse umane al băncii și consultat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

De la 1 ianuarie, timp de 6 luni, banca va acorda o indemnizație lunară, astfel:

VIDEO Profit Financial.forum - Bancherii spun că nu au văzut mișcări de conturi după apelurile la boicot și transmit un mesaj de solidaritate cu companiile austriece CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Financial.forum - Bancherii spun că nu au văzut mișcări de conturi după apelurile la boicot și transmit un mesaj de solidaritate cu companiile austriece

- Pentru salariații cu salarii mai mici de 4.500 de lei net: indemnizația va fi de 600 lei net/lună.
- Pentru salariații cu salarii între 4.501 – 7.500 lei net: indemnizația va fi de 400 lei net/lună.
- Pentru salariații cu salarii între 7.501 – 12.000 lei net: indemnizația va fi de 300 lei net/lună.

De asemenea, valoarea tichetului de masă zilnic acordat de BT crește de la 20 lei/zi lucrată la 30 de lei/zi lucrată, ceea ce va însemna un venit net de aproximativ 200 lei/lună, pentru fiecare angajat BT.

În mesajul menționat, BT amintește de creșterea costurilor, ca urmare a creșterii dobânzilor la depozite, dar și de scăderea cererii de credite în actualul context economic dificil, evoluții care impun precauție în privința rezultatelor financiare ale anului viitor, însă amintește necesitatea de a-și proteja financiar angajații în astfel de perioade.

SCHENGEN: Președintele Raiffeisen Bank, mesaj către clienți: Ne-am luat angajament ferm pentru sprijinirea autorităților în următoarele etape ale procesului. Am vorbit cu fiecare client care și-a exprimat deschis nemulțumirea CITEȘTE ȘI SCHENGEN: Președintele Raiffeisen Bank, mesaj către clienți: Ne-am luat angajament ferm pentru sprijinirea autorităților în următoarele etape ale procesului. Am vorbit cu fiecare client care și-a exprimat deschis nemulțumirea

Contactați de Profit.ro, oficialii BT nu au dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Cheltuielile de personal la nivelul băncii au crescut la 9 luni încheiate în septembrie 2022 cu aproape o cincime comparativ cu aceeași perioadă din 2021 la puțin peste 1 miliard de lei. La nivelul grupului creșterea a fost de un sfert, la peste 1,2 miliarde de lei.

O parte din creșterea masei salariale vine din numărul mai mare de angajați cu 6% la nivelul băncii la 9.024 și cu 9,3% la nivelul grupului la 11.113. BT a mai achiziționat în acest an și Țiriac Leasing, iar la finele lunii octombrie 2021 a luat în proprietate Idea Bank.

Cheltuielile cu dobânzile au crescut de mai bine de două ori la 971 de milioane de lei, însă au crescut și veniturile din această categorie cu 53% la aproape 4 miliarde de lei. În ansamblu, veniturile nete din dobânzi au crescut cu circa 22% la 852 de milioane de lei.

În total, cheltuielile operaționale au crescut cu aproape jumătate la nivelul grupului la circa 2,5 miliarde de lei, mare parte din avans fiind generat de majorarea provizioanelor de risc cu aproape 360 de milioane de lei.

Profitul grupului BT a stagnat la 9 luni la 1,68 de miliarde de lei, comparativ cu perioada similară din 2021.

Creditele grupului au crescut cu aproape o cincime de la începutul anului și cu 43% față de septembrie 2021 la 65 de miliarde de lei.

Acțiunile băncii listate la Bursa de la București au scăzut cu circa 9% în acest an, față de o depreciere de 6,5% a indicelui BET.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
angajati banca transilvania
ajutoare banca transilvania
indemnizatie banca transilvania