Peste 700 de salariați membri ai Sindicatului Omniasig VIG, unul dintre primii cinci asigurători locali, au hotărât declanșarea conflictului colectiv de muncă de la nivelul companiei, deoarece negocierile cu conducerea, începute la 5 februarie, au eșuat ca urmare a refuzului de a răspunde favorabil la revendicările acestora.
Salariatii sunt nemultumiți pentru că, în ultimii doi ani, compania nu a mai acordat nicio creștere salarială și dorește ca timp de doi ani să nu acorde nimic, susține președintele sindicatului, Constantin Paraschiv.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Printre revendicările sindicatului Omniasig VIG se numără majorarea salariilor cu 10% (aferentă inflației din perioada 2017 - 2019, creșterea primei de Paște de la 300 la 500 lei, a celei de Crăciun de la 500 la 800 lei și a valorii tichetelor de masă de la 9,57 la 15 lei/zi.
"Dacă nu se va ajunge la nicio înțelegere pe parcursul concilierii, salariații sunt hotărăți să parcurgă toate formele de protest prevăzute de lege, până la rezolvarea revendicărilor", afirmă Paraschiv.
CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donațiiSindicatul Omniasig este membru al FSAB, afiliată la CNS Cartel ALFA.
CITEȘTE ȘI Interviu SARTO despre premium în Business - Andrea Catto, Commercial Manager pentru Europa de Sud la flydubaiUPDATE 17.50 Reacția asigurătorului
"În această perioadă dificilă și fără precedent, conducerea companiei a fost în continuare atentă și preocupată de protejarea și retenția angajaților săi pe termen mediu și lung, astfel că nu s-au luat deloc măsuri economice care să afecteze angajații, precum concedieri sau scăderi de salarii, iar compania a reușit să mențină nivelul salarial și toate beneficiile anterioare pentru întregul personal, în pofida încetării contractului colectiv de muncă. Totodată, am acționat responsabil și solidar și ne-am aliniat măsurilor impuse de autorități, asigurând în același timp continuitatea activității, astfel încât să asigurăm nu doar bunul mers al companiei, ci și stabilitatea locului de muncă pentru toți angajații noștri. Totuși, lipsa de predictibilitate în ceea ce privește evoluția situației economico-financiare generate de măsurile luate în vederea diminuării impactului Covid-19, la nivel local dar și la nivel global, obligă compania la un management prudent și responsabil. Prin urmare, am propus, în cadrul negocierilor cu sindicatul, să menținem la nivelul actual salariile și beneficiile în această perioadă, concentrându-ne pe continuitate și menținerea stabilității personalului. Având în vedere această lipsă de predictibilitate, precum și estimarea conducerii companiei referitoare la impactul situației generate de noul coronavirus, impact ce se va resimți în business începând cu al doilea trimestru, în pofida începutului bun de an, nu au putut fi susținute solicitările actuale ale sindicatului OMNIASIG, de majorare a beneficiilor în această perioadă. Regretăm această situație, însă este reponsabilitatea conducerii companiei de a lua măsurile necesare pentru asigurarea continuității activității și menținerea business-ului în această situație dificilă, atât la nivel național, cât și internațional", se arată într-un comunicat al companiei.
Parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), Omniasig a înregistrat anul trecut o creștere de aproximativ 11% a primelor brute subscrise, comparativ cu anul precedent, depășind 1,3 miliarde de lei, iar profitul brut, înregistrat conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a fost de peste 45 milioane lei.
Volumul total al despăgubirilor plătite de companie a fost puțin peste 820 milioane lei.