Euroins România, al patrulea asigurător local după nivelul primelor subscrise, anunță implementarea unor măsuri complexe de reechilibrare financiară prin care compania își consolidează prezența cu două majorări succesive de capital în valoare de peste 126 milioane lei.
”Euroins România Asigurare Reasigurare SA anunță implementarea unor măsuri complexe de reechilibrare financiară prin care compania își consolidează prezența cu două majorări succesive de capital în valoare de peste 126 milioane lei. Prima majorare de capital, în valoare de 50 de milioane de lei, a fost realizată pe 2 decembrie. O zi mai târziu, pe 3 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Euroins România a aprobat și realizat propriu-zis conversia a două datorii subordonate în valoare de 76 de milioane de lei în capital de lucru”, a anunțat asiguratorul.
Cele două datorii subordonate au fost acordate în iunie și august de compania-mamă Euroins Insurance Group către Euroins România.
”Cu aceste două creșteri succesive de capital, Euroins România își consolidează semnificativ poziția în conformitate cu strategia de scădere a expunerii pe piața RCA și de diversificare a portofoliului. Finalizarea acestor măsuri economice și infuzii de capital indică angajamentul pe termen lung al acționarilor și investitorilor față de Euroins România și piața de asigurări din România. În prezent, puterea financiară a Euroins România Asigurare Reasigurare SA este în concordanță cu obiectivele companiei pentru viitorul apropiat”, spun reprezentanții companiei.
Prin aceste măsuri, acționarii se angajează să investească în continuare pe piața românească de asigurări.
"Compania se concentrează pe creșterea continuă a calității și diversificării portofoliului de asigurări, având ca principal obiectiv menținerea și consolidarea poziției și îmbunătățirea continuă a rezultatelor financiare. Principalul obiectiv al Euroins România Asigurare Reasigurare SA este să rămână un partener stabil pentru clienții și intermediarii săi”, a declarat Jeroen van Leeuwen, membru al Consiliului de Administrație.
La începutul lunii octombrie, ASF a anunțat că a amendat Euroins cu 2,1 milioane de lei pentru o serie de deficiențe, în special cu privire la calculul rezervelor tehnice la data de 31 martie 2020, precum și înregistrarea eronată a unor operațiuni de recunoaștere a comisioanelor din reasigurare.
Totodată, în urma activității de supraveghere realizată asupra elementelor incluse în raportările transmise de societate pentru data de 30 iunie 2020, a fost constatată o serie de deficiențe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite, în conformitate cu cerințele legislației Solvabilitate II (Legea nr. 237/2015), precum și cu privire la modul de determinare și de raportare a elementelor de fonduri proprii de bază ce acoperă cerința de capital de solvabilitate și cerința minimă de capital.
CITEȘTE ȘI Se scumpește curentul. Facturi mai mari la electricitate de la 1 ianuarie pentru consumatorii alimentați în regim concurențial. ANRE a majorat tarifele de distribuțieEuroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale.
Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%. Capitalul social se ridică la 532,82 milioane de lei.
Asigurătorul are peste 1,8 milioane de clienți activi, o rețea de 48 de agenții, mai mult de 500 de angajați și un portofoliu de peste 60 de produse de asigurare.
Pierderea asigurătorului a atins 43,6 milioane de lei la finele anului 2019.