Delgaz Grid a anulat licitația pentru contul RCA și CASCO, al cărei buget depășea 44 milioane lei

Delgaz Grid a anulat licitația pentru contul RCA și CASCO, al cărei buget depășea 44 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 mai 2024

Delgaz Grid, compania de distribuție a E.ON România, a decis să anuleze o licitație pentru servicii de asigurare RCA și CASCO a parcului auto, contract estimat la 44,1 milioane de lei pentru o perioadă de 4 ani. Decizia este argumentată prin faptul că ofertele depuse de Omniasig VIG, Asirom VIG și Allianz-Țiriac Asigurări nu au fost admisibile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit caietului de sarcini, compania urmărea achizționarea a 11.250 de polițe RCA și 10.000 de polițe 10.000.

Suma bugetată pentru polițele RCA a fost stabilită la 22,079 milioane de lei, iar pentru asigurările CASCO - 22 milioane de lei.

Mai multe detalii despre licitația anulată AICI.

EXCLUSIV ABC Insurance vrea să-și dubleze participația la societatea care emite polițele obligatorii pentru locuințe. UPDATE: Valoarea tranzacției CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ABC Insurance vrea să-și dubleze participația la societatea care emite polițele obligatorii pentru locuințe. UPDATE: Valoarea tranzacției

Delgaz Grid a încheiat anul 2022 cu pierderi de peste 125 milioane lei, la o cifră de afaceri de aproape 1,73 miliarde lei.

Compania deține monopolul zonal al distribuției de energie electrică în regiunea Moldovei, unde operează o rețea de peste 80.000 de kilometri. De asemenea, operează rețelele locale de distribuție a gazelor naturale din județele din nordul țării (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău), lungimea totală a acestora fiind de peste 20.000 de kilometri.

Delgaz Grid este controlată de gigantul energetic german E.ON, prin firma locală E.ON România SRL, cu 56,4853% din capital. Ceilalți acționari sunt Ministerul Energiei (13,5147%), asset-managerul Allianz Infrastructure Luxembourg (28,7708%) și asigurătorul Allianz Țiriac Asigurări (1,2292%).

Ce trei asigurători sunt jucători din Top 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
delgaz
rca
casco
licitatie
anulare