ASF pune la dispoziția asiguraților o aplicație online pentru identificarea clasei de bonus-malus

ASF pune la dispoziția asiguraților o aplicație online pentru identificarea clasei de bonus-malus
scris 22 ian 2018

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pune la dispoziția asiguraților un instrument online prin care pot obține informații despre încadrarea în clasa bonus-malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA, instrumentul puâ\nd fi utilizat accesând pagina de internet a Autorității.

Căutarea poate fi simultan pentru maximum cinci vehicule, iar criteriile de căutare sunt numărul de înmatriculare sau numărul de identificare a autovehiculului (seria de șasiu). Rezultatele furnizate reprezintă încadrarea în clasa B/M pentru fiecare autoturism în parte, pentru data de referință aleasă, precum și alte detalii privind polița RCA (compania de asigurare, durata contractului).

Conform noii legislații din domeniul asigurărilor (art. 32 din Norma ASF nr. 20/2017), în situația în care un asigurat persoană fizică deține mai multe vehicule, acesta beneficiază de aceeași clasă a sistemului B/M pentru toate vehiculele, respectiv cea mai favorabilă asiguratului. În cazul persoanelor juridice, sistemul B/M se aplică pentru fiecare vehicul în parte.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Falimentele și schimbarea legislației scot la lumină realitatea din piața asigurărilor: numărul agenților din acte a scăzut abrupt. Persoane care se folosesc de CNP-urile rudelor, firme cu zeci de mii de colaboratori doar “pe hârtie” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Falimentele și schimbarea legislației scot la lumină realitatea din piața asigurărilor: numărul agenților din acte a scăzut abrupt. Persoane care se folosesc de CNP-urile rudelor, firme cu zeci de mii de colaboratori doar “pe hârtie”
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Acordarea celei mai favorabile clase de B/M pentru toate autoturismele deținute de o persoană fizică se face în contextul mai larg creat de noua legislație aplicabilă contractelor RCA (Legea nr. 132/2017, Norma nr. 20/2017) care, prin introducerea unor noi mecanisme – printre care tariful de referință, noul sistem bonus-malus, decontarea directă, noțiunea de asigurat cu risc ridicat etc. – a creat premisele necesare echilibrării și bunei funcționări a pieței asigurărilor auto obligatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
bonu malus