Autoritatea de Supraveghere Financiar[ (ASF) a amendat Certasig cu 65.000 lei pentru că nu ar fi calculat corect indicatorii de solvabilitate. Sancțiunea a fost aplicată în urma unui controlul inopinat realizat la asigurător, a anunțat instituția.
CertAsig a fost înființată în 2003, în urma fuziunii dintre compania Fortuna si societatea de Asigurare Romano-Canadiană Aroca București.
În decembrie 2007, Royalton Capital Investors II (RCI II) a achiziționat 95% din acțiunile CertAsig, prin intermediul societății CertAsig Holdings Luxembourg. RCI II este un fond european de investiții specializat pe achiziționarea și dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii, din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrală și de Est.
CITEȘTE ȘI Mecanismul de întrerupere a volatilității de la BVB, declanșat în premieră de un ordin de vânzare mare la SIF Banat-Crișana. Cum a arătat licitația-fulger de 3 minuteLa finele anului 2018, asigurătorul era controlat de Certasig Holdings – 99,24%, restul titlurilor revenind altor 99 acționari. Cu birouri în București și Cluj-Napoca, o sucursala în Sofia (Bulgaria) și un birou în Praga (Cehia), CertAsig are o echipă de peste 70 de specialiști în asigurări.
Recent, ASF a anunțat că CertAsig și-a dminuat capitalul social de două ori și jumătate, de la 43,28 milioane lei la 17,5 milioane lei.
CertAsig a subscris anul trecut prime de asigurare de 57,77 milioane de lei, în scădere cu 11,7% față de 2017, în timp ce pierderea exercițiului financiar s-a dublat, la 22,3 milioane de lei. Daunele nete plătite de asigurător au însumat 8,9 milioane de lei, de la 25,59 milioane de lei în 2017.
Pierderea tehnică a asigurătorului (din activitatea de subscriere) a atins 24,5 milioane de lei, comparativ 9,4 milioane de lei în 2017.
Sucursala dn Bulgaria a CertAsig a consemnat venituri din prime subscrise de 14,1 milioane de lei, aproape dublu față de 2017.