Oamenii vaccinați cu serul anti-Covid dezvoltat de BioNTech cu Pfizer dezvoltă niveluri „semnificativ mai mari” de anticorpi decât cei care au primit vaccinul dezvoltat de Sinovac Biotech, potrivit South China Morning Post care citează un studiu realizat în Hong Kong, scrie News.ro.
Unii dintre cei cărora le-a fost administrat serul Sinovac e posibil să aibă nevoie de o a treia doză, a relatat ziarul, potrivit Reuters, citându-l pe cercetătorul principal, profesorul Benjamin Cowling, epidemiolog la Universitatea din Hong Kong (HKU).
Studiul comandat de guvern a fost derulat de o echipă de la HKU și a implicat urmărirea răspunsului imun la 1.000 de persoane care au primit unul dintre aceste vaccinuri.
La începutul acestei săptămâni, oficiali din Indonezia au avertizat că mai mult de 350 de lucrători sanitari au contractat Covid-19 în ciuda faptului că au fost vaccinați cu serul Sinovac și câteva zeci dintre ei au necesitat spitalizare, atrăgând astfel un semnal de alarmă cu privire la eficacitatea acestuia în fața noilor variante ale coronavirusului.
La începutul lunii iunie, Uruguay a emis date privitor la impactul vaccinului Sinovac în rândul populației sale care au arătat că a avut o eficacitate de peste 90% în prevenirea deceselor și a internărilor la terapie intensivă.
Guvernul uruguayan a studiat și eficacitatea vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNTech în rândul a 162.047 de lucrători sanitari și oameni cu vârste de peste 80 de ani. Concluziile au arătat că serul a fost eficient în proporție de 94% în prevenirea internărilor la terapie intensivă și deceselor și că reduce infecțiile cu 78%.