Muntenia Hospital din Pitești, cel mai mare spital privat din județul Argeș, fondat și administrat până în prezent de SIF Muntenia, a fost preluat de rețeaua MedLife, la câteva ore după ce rețeaua privată de sănătate Regina Maria a admis eșecul propriei tentative de a prelua unitatea.
Luna trecută, Regina Maria a anunțat achiția spitalului, pentru ca astăzi să transmită însă că nu mai cumpără activul.
Compania spune că a decis să nu mai finalizeze tranzacția, dând de înțeles, într-o precizare transmisă presei, că a constatat, la firma ce urma a fi achiziționată, situații care nu ar fi permis desfășurarea unui proces de achiziție și integrare la cele mai înalte standarde. Județul Argeș rămâne, însă, pe lista de priorități pentru investiții viitoare.
Tot astăzi, însă, după doar câteva ore, MedLife a anunțat semnarea contractului de achiziție pentru pachetul majoritar de acțiuni (99,76%) al Muntenia Hospital.
Tranzacția MedLife urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenței.
CITEȘTE ȘI România distruge alte 3 milioane doze de vaccin anti-Covid expirate. Se negociază reducerea livrărilor. România ar fi avut posibilitatea anul trecut de a refuza tranșa, dar autoritățile nu au răspuns, așa că s-a considerat că e vorba de un acord tacitCel mai mare spital privat din Argeș, Muntenia Hospital, dispune de un bloc operator cu 4 săli de operație, un centru de imagistică dotat cu RMN și CT și un laborator propriu de analize medicale, acreditat RENAR. Echipa este formată din aproape 75 de medici angajați și colaboratori.
Conform Medlife, Spitalul Muntenia ar putea deveni, împreună cu Solomed MedLife, cel mai mare jucător din județul Argeș, dar și unul dintre cei mai mari jucători din sudul țării. MedLife a intrat în județul Argeș în 2018, odată cu achiziția pachetului majoritar al grupului de clinici Solomed.
La nivelul anului anului trecut, Muntenia Hospital a înregistrat o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro.
MedLife a ajuns recent la un număr de 45 tranzacții, fiind operatorul cu cel mai mare portofoliu de achiziții în zona medical din România.
De partea cealaltă, în ultimii ani, Regina Maria a fost implicată în peste 35 de tranzacții cu preluare integrală, a 100% din acțiuni, fiind operatorul cu cea mai mare expertiză în integrarea și dezvoltarea cu succes a jucătorilor privați care devin parte a Rețelei.
În ultimii 10 ani, Regina Maria a investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.
Regina Maria a preluat în totalitate și a integrat peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 330 clinici partenere. Compania reunește 7.500 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 5 milioane de pacienți.