Fratelli Group a semnat contractul de închiriere pentru fosta locație La Mama de la Ateneu, din centrul Capitalei, care, cum a anunțat Profit.ro, a fost închis după 22 de ani de funcționare, și va deschide deschide în locul acesteia un nou restaurant, în primăvara anului 2025.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
„Va fi un restaurant modern, care se va numi Casa Fratelli. E în aceeași linie cu ce se întâmplă la Fratellini, Biutiful sau Uanderful. Investiția încă nu știm cât va fi evaluăm, dar va fi destul de mare. Ne dorim să targetăm publicul premium, iar în ceea ce privește meniul n-am stabilit încă nimic. Avem în minte niște lucruri, dar încă nu am hotărât. Ne-am dori undeva în primăvară să-l deschidem, cel mai probabil va fi în aprilie”, spune, pentru Profit.ro, Dani Caramihai, acționar al grupului Fratelli.
Capacitatea noului restaurant va fi de circa 120-130 de persoane pe terasă, iar în interior va fi un volum similar.
CITEȘTE ȘI VIDEO Mămăligă la dozator, în ItaliaPe lângă cluburile Fratelli, grupul numără astăzi și restaurantele Biutiful, Uanderful, bistroul Fratellini Bistro, dar și o zonă de food festival permanentă (Carnivale Food Market, lansat în 2019) în București, Constanța, Timișoara și Iași.
„Ca o potențială extindere ar mai fi în Cluj, dar nu am reușit încă să găsim o locație pretabilă pentru ceea ce ne dorim noi. Avem mereu discuții pe subiect, dar nu am reușit să concretizăm înca nimic în Cluj. În rest, nu am mai avea unde să ne extindem”, spune acesta.
Despre o posibilă extindere în afara țării, Dani Caramihai afirmă că „la nivel de principiu ne dorim, dar nu avem nicio discuție făcută în acest sens, nu pot spune nici că am targetat o anumită piață”.
CITEȘTE ȘI FOTO Cererea pentru reconectarea la viața autentică de la sat, în creștere cu 30%. Cât costă o astfel de experiență„La nivel de propunere da, ne dorim. Probabil ca este un next step pentru noi, pentru organizația noastră”, subliniază el.
Pentru 2024, Dani Caramihai estimeză o creștere cu 5-10% a cifrei de afaceri față de anul anterior, când, potrivit calculelor Profit.ro, pe baza datelor de pe Termene.ro, rulajul s-a ridicat la circa 80 de milioane de lei.
CITEȘTE ȘI Platforma growdash - lansată pe piața din România, prima extindere în Europa Centrală și de Est„În 2025 targetul nostru e să conservăm cifrele din ultimii 2 ani. Aș fi bucuros să reușim asta raportându-ne la tot ceea ce se anunță, la toate discuțiile care există privind taxările”, precizează acesta.
În plin sezon, grupul Fratelli ajunge la 500 de angajați.
„Forța de muncă e principala noastră problemă. Avem muncitori străini asiatici și foarte puțini moldoveni și ucrainieni. Undeva la 15% astăzi sunt străini”, mai spune Dani Caramihai.
CITEȘTE ȘI Primul pistol Beretta va fi asamblat la UM Cugir până cel târziu în martie, afirmă directorul întreprinderiiFratelli Grup a fost fondat în 2005 de către Dani Caramihai, Liviu și Mihai Popescu, și Nicolae Mergeani.
Lanțul La Mama, fondat de antreprenorul român Cătălin Mahu în urmă cu 25 de ani, mai numără în prezent 5 restaurante în Capitală.