Dezvoltatorul belgian WdP a cumpărat un proiect industrial de 20.000 de metri pătrați, în Ghimbav (Brașov), deținut de compania Flenco East Europe Fluid System, într-o tranzacție de tipul sale-and-lease back. Astfel, Flenco East Europe Fluid System rămâne chiriașul proiectului pentru o perioadă de zece ani.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Tranzacția include și un teren adițional petru dezvoltare. Bugetul de investiții alocat de WdP pentru acest proiect este de circa 5 milioane de euro.
Flenco East Europe Fluid System este o companie italiană, producător de echipamente pentru purificarea uleiurilor și pentru lubrifiere.
CITEȘTE ȘI SolarEdge, cu sediul central în Israel și având venituri de peste 600 milioane dolari, a intrat în România cu un birou la Oradea și lansează o campanie de angajăriWdP, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de parcuri industriale și de logistică din România, a investit în primul trimestru al anului circa 25 de milioane de euro în peste 54.000 metri pătrați construiți în Ariceștii Rahtivani (Ploiești), Oradea, Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Oarja (Argeș) pentru companii precum Kamtec, Kuehne + Nagel, TE Connectivity Solutions, Faurecia, Ceva Logistics, Moemax, 360 Co-packing.
În plus, compania a semnat noi contracte de închiriere în primele trei luni, care presupun, printre altele, dezvoltarea la Oarja a încă 14.000 de metri pătrați pentru Ceva Logistics, proiect care va fi finalizat în trimestrul al treilea din 2018 și care presupune investiții de 5 milioane de euro.
Totodată, WdP va dezvolta la Timișoara un proiect de 15.000 metri pătrați pentru 360 Co-packing, planificat spre finalizare tot în trimiestrul trei al acestui an. Pentru acest proiect, WdP alocă 8 milioane de euro.
În București, pe un teren cumpărat în 2017 în zona de nord-vest, WdP va dezvolta trei proiecte cu un total de 24.000 metri pătrați pentru operatorul de servicii de logistică Aquila Part Prod Com, după investiții de 15 milioanne de euro. Proiectul va fi dezvoltat în faze, în al doilea și al treilea trimestru al anului.
Tot în București, pe același teren, Sarantins România, producător și distribuitor de cosmetic, se va muta la finalul anului într-un depozit nou de aproximativ 10.000 metri pătrați dezvoltat de WdP. Bugetul este estimate la 6 milioane de euro.
CITEȘTE ȘI Marius Cădar a vândut site-ul PariuriX danezilor de la Better Collective. Danezii intră astfel în RomâniaUn alt proiect urmează să fie devoltat la Sibiu, pentru Aeronamic Eastern Europe, cu o suprafață de 5.000 metri pătrați.
WdP a înregistrat în primul trimestru în România venituri din chirii de 2,84 milioane de euro, din cele 16 proiecte operate, cu o suprafață de peste 326.000 metri pătrați.
În acest an, compania belgiană și-a consolidat poziția în subsidiara din România.
CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând crizaWDP este unul dintre cei mai importanti jucători belgieni pe piața proprietății industriale și semi-industriale, fiind controlat de familia DePauw, cu Tony De Pauw ca CEO, cu o avere estimată la 423,7 milioane euro. În 2016, firma prin care investitorul belgian operează în România era deținută în proporție de 49% de omul de afacerei Jeroen Biermans, șeful WDP Development, subsidiara locală. La începutul acestui an, compania WdP și-a crescut participația la subsidiara din România de la 51% la 80%, decizia având la bază strategia companiei de a ajunge la un portofoliu de 500 milioane de euro pe piața românească
Tranzacția prin care WdP și-a majorat participația la subsdiara din România se ridică la 60 milioane de euro, având în vedere că activele deținute pe piața locală, proiecte și terenuri, sunt estimate la 280 de milioane de euro.