Simtel Team, companie românească de tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), specializată în principal în inginerie, achiziții și construcții (EPC), precum și operare și mentenanță de centrale fotovoltaice, a înființat o companie de comercializare de energie electrică, relevă date analizate de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Cei de la Simtel Team controlează 62% din capitalul societății de profil GES Furnizare SRL, înființată toamna trecută, conform termene.ro. Ceilalți asociați sunt Ionuț-Viorel Vasilică, fost director comercial la Restart Energy One (35%) și Mihai-Radu Tudor, CEO-ul Simtel Team (3%). Vasilică și Tudor sunt și administratori ai noii firme.
GES Furnizare SRL tocmai a primit licență pentru activitatea de furnizare a energiei electrice din partea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
Simtel Team a finalizat vara trecută prima fază a parcului fotovoltaic de la Pleșoiu din județul Olt, parte din noua linie de business dezvoltată de companie, respectiv producția de energie regenerabilă. După ce va fi gata și a doua fază, unitatea de producție va avea o putere instalată de 1,7 MW.
Energia produsă urmează să fie comercializată prin intermediul unor contracte directe cu beneficiarii Simtel Team sau prin OPCOM, se menționează în rapoartele remise BVB.
Compania mai are proiecte fotovoltaice în Giurgiu (putere instalată de 52 MW), Caraș Severin (7 MW) și Brăila (7 MW).
CITEȘTE ȘI Tranzacție - Proprietarul unuia dintre cei mai mari producători de înghețată din România a fost preluat de un fond de investiții. Anterior, situație inedită în România: Doi directori generali pe același scaunSimtel Team a terminat primele 9 luni din 2023 cu profit net consolidat de 16,3 milioane lei, de 4,8 mai mare decât cel din perioada similară din anul anterior, și venituri din exploatare de 213,8 milioane lei, triple față de ianuarie-septembrie 2022. Efectivul de salariați s-a majorat de la 83 la 114.
Cei mai mari acționari ai companiei, înființată în 2010, sunt fondatorii Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău, care dețin fiecare puțin peste 23% din titluri.