România importă la acest moment peste 9 milioane de metri cubi de gaze.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a convocat o ședință a Comandamentului energetic.
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Duminică, de exemplu, România a importat aproximativ 77 GWh (7,3 milioane mc) și a reexportat doar 28 GWh (2,7 milioane mc), din care 15,5 GWh (1,5 milioane mc) în Ungaria și 12,5 GWh (1,2 milioane mc) în Republica Moldova, conform datelor analizate de Profit.ro.

Diferența de aproape 50 GWh a fost utilizată pentru acoperirea consumului intern, dar o parte a fost și injectată în depozite, dat fiind faptul că duminică au fost extrași 40 GWh (3,8 milioane mc) și înmagazinați 43,5 GWh (4,1 milioane mc).
Asta după ce, sâmbătă, România a importat 74,5 GWh, din care a exportat 39 GWh. Diferența, în majoritatea sa a fost introdusă în depozite, dat fiind faptul că în acea zi nivelul extragerilor a fost de 3,6 GWh, în timp ce cel al înmagazinărilor, de 71 GWh.

Importurile, exporturile, producția internă și înmagazinările de duminică, 6 aprilie
Cu alte cuvinte, sâmbătă a fost înmagazinat nu numai gaz din producția internă, care s-a situat cu 25 GWh peste nivelul consumului intern, ci și din import.

Dacă prețul mediu al gazului cu livrare în ziua de sâmbătă coborâse sub pragul de 200 de lei/MWh (196,5 lei/MWh pe piața pentru ziua următoare (PZU) și 198 lewi/MWh pe piața intrazilnică), acesta a crescut odată cu cererea majorată de înrăutățirea vremii.

Evoluția prețului gazelor din ultima lună pe piața pentru ziua următoare operată de BRM
Astfel, gazul cu livrare în ziua de duminică a ajuns la 203,7 pe piața pentru ziua următoare și la 205,1 pe cea intrazilnică, iar gazul cu livrare în ziua de luni s-a tranzacționat la un preț mediu de 213,5 lei/MWh pe PZU, cu aproape 9% peste cel de sâmbătă.

Situația va continua probabil de-a lungul întregii săptămâni, până sâmbătă anunțându-se o perioadă cu temperaturi nocturne negative în toată țara.

Evoluția prețului gazelor din ultima lună pe piața intrazilnică operată de BRM
Vineri, România mai avea înmgazinați aproximativ 8,7 TWh, reprezentând o pătrime din capacitatea totală disponibilă.